Google Forms svindelforsøk!

Svindel kommer i forskjellige former. De kan komme via e-post, SMS eller noen kan ringe deg.

Les også: Svindelanrop er økende trend

Google Forms

Har du fått en e-post som tilsynelatende kommer fra Google og som forteller deg at du har fått et bestemt antall bonus points?

Avsender er forms-receipts-noreply@google.com og dette ser ganske ekte ut. I e-posten står «Thanks for filling in For you 5886 point». Vi blir oppfordret til å klikke på «View score» for å se på bonus point via Google Forms.

Svindel?

Problemet er bare at vi har aldri brukt Google Forms og vi har aldri bedt om denne tjenesten. Det er mye som tyder på at dette er spam – fordi meldingen takker oss for noe vi aldri har gjort. Det er rett og slett et lureri for å få oss til å klikke på lenken.

reddit.com er det en diskusjonstråd hvor det er enkelte som mener dette er spam. Det er enkelte som mener svindlere utnytter Google Forms for å lage en melding som påstår at mottaker har vunnet bonus points og legger ved flere skadelige lenker. Meldingen er konstruert på en måte som unngår å bli sendt til spam-mappen.

Det dukker opp flere meldinger om saken og vi finner en ny tråd på support.google.com

Dagen etter fikk vi den tredje meldingen med følgende tekst: «Congratulations! You have collected enough points to participate in the prize draw. You can take part by clicking on the «View score» button»»

Denne meldingen styrker teorien om at dette ikke er ekte. Denne meldingen er nå blitt rapportert som nettfisking.

Vi har fått flere slike meldinger i løpet av de siste ukene, men nå går meldingene direkte til spam-mappen og de plager oss ikke lenger. Det er nå liten tvil om at dette er svindelforsøk.

Hva kan du gjøre?

Du bør rett og slett klikke på menyknappen for den aktuelle meldingen øverst til høyre og velge «Rapport nettfisking». Da vil alle meldinger av denne typen gå automatisk til spam-mappen og du slipper å tenke på dette.

Har du fått dette?

Har du fått en slik melding fra Google Forms? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *