Nyttige Gmail-tips

Den populære e-posttjenesten Gmail fikk en skikkelig overhaling i fjor. Tjenesten har i dag fått enda en nyttig funksjon, nemlig flere menyvalg via høyreklikk.

Les også: Programvare-arkivet

Her får du en rekke tips for Gmail. Mange av disse ble lansert i fjor, men du finner også nye.

Nyttige tips

 • Enklere tilgang til funksjoner
  Hvis du holder musepekeren over en melding får du enkel tilgang (via små ikoner) funksjoner som mulighet til å arkivere meldingen, slette den eller merke den som lest.

 • Velg tema
  Du kan velge et tema (utseende) for Gmail. Klikk på verktøyikonet øverst til høyre og velg temaer.

 • Merk som ulest
  Det er nå enklere å merke en melding som ulest, det vil si en melding du allerede har lest. Du bare høyreklikker på meldingen og velge «Merk som ulest» fra menyen. Dette virker også omvendt, det vil si hvis meldingen er ulest kan du høyreklikke og «Merk som lest».

 • Velg visningstetthet
  Dette er sikkert smak og behag, men hvis du synes det er for mye luft mellom meldingene kan du gjør noe med dette. Klikk på Innstillinger-ikonet øverst til høyre og velg visningstetthet. Det er naturlig nok standard som er standard-visningen, men vi synes kompakt er bedre. Du velger selv standard, behagelig eller kompakt.

 • Vedlegg
  Vedlegg vises nå tydeligere enn tidligere og dette uten at du trenger åpne en melding. Denne muligheten forsvinner hvis du velger noe annet enn standard-visning.

 • Angremulighet
  Du kan angre på å ha sendt en e-postmelding ved å klikke på en Angre-lenke som dukker opp. Du må imidlertid være rask, fordi denne lenken forsvinner etter kun få sekunder.

 • Utsett å lese melding
  Hvis du får en melding som er viktig, men som du ikke har tid til å lese den eller svare meldingen akkurat nå, kan du utsette den. Hold musepekeren over meldingen og velg «Utsett» fra en av de små ikonene du får opp til høyre. Du kan selv velge når meldingen dukker opp på et senere tidspunkt.

 • Vis eller skjul sidepanel
  Du kan velge å vise eller skjule sidepanel med tilgang til ekstrafunksjoner som kalender. Det er egen knapp for dette for å skjule eller vise sidepanelet. Hvis du velger å skjule sidepanelet får du mer plass til selve e-postmeldingene.

 • Høyreklikk-meny
  Hvis du høyreklikker på en melding skal du nå få opp en meny med flere valg. Har du Windows må du holde nede meny-knappen (også kalt applikasjonstast) på tastaturet. Google driver og ruller ut denne funksjonen i disse dager og det kan hende at ikke alle brukere har fått den. Les mer om denne muligheten på googleblog.com.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.