Apper for overføring mellom kamera og PC

Trenger du en app for å overføre bilder fra kamera til PC-en din. Du finner en rekke alternativer på denne siden.

Les også: Fotoapper for alle nivåer

Denne oversikten forutsetter at du allerede har en kabel mellom kamera og PC-en, eventuelt en trådløs løsning. Det du trenger da er en app for å sette i gang og organisere overføringen av bilder.

Det beste alternativet

Den beste løsningen, hvis du har muligheten til det, er å bruke en app fra din kameraprodusent. Her er de tre mest populære kameramerkene:

Tips for Canon-brukere: Har du et gammelt Canon-kamera er det sannsynlig at du ikke finner EOS Utility-programvaren på Canon sine nettsider. Vi vet ikke hvorfor dette er slik, men du kan laste ned EOS Utility eller ZoomBrowser fra andre nettsider – les mer i vår artikkel.

Har du et annet kameramerke kan du google kameraprodusenten og finne frem nedlastingssiden til programvaren.

Importer bilder til Windows

Det går an å bruke verktøy som er innebygd i Windows. Du kan koble kameraet til PC-en og slå på kameraet. Klikk på Importer i dialogboksen som kommer opp og Importer igjen. Vær oppmerksom på at dette fungerer kun dersom funksjonen Autokjør er aktivert i Windows.

Les mer om denne funksjonen for Windows 7 på microsoft.com. Hvis du har Windows 10 vil du få opp en melding nederst til høyre i Windows (system tray) om at enheten er klar, det vil si når du har koblet kameraet til PC-en. Du må aktivt klikke på meldingen og deretter kan du velge å importere bilder fra menyen.

Adobe Bridge

Du kan eventuelt importere bildene via Adobe Bridge. Les mer i vår guide.

WIA Loader

Hvis ikke du finner noe for å overføre bilder mellom kamera og PC som passer for ditt kamera kan du bruke WIA Loader. Les mer i vår artikkel.

Fra mobil til PC

Ønsker du å overføre bilder fra mobilen kan du bruke programmet Resilio Sync.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *