Nyttige kamera-apper

Skal du overføre bilder fra kamera til PC finnes det flere løsninger. Den mest naturlige løsningen for mange er å bruke en app fra kamera-produsenten.

Les også: Bilder fra kamera til PC

Et annet alternativ er å bruke en minnekortleser for å overføre bildene fra minnekortet i kameraet til PC-en.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Manglende apper

Har du et EOS-kamera fra Canon kan du bruke EOS Utility. Problemet oppstår hvis du har mistet CD/DVD fra Canon med EOS Utility, eller hvis PC-en din ikke har et CD/DVD-drev. Hva kan du gjøre?

Canon har ikke egen programvare

Det mest naturlige er å laste ned programvare fra produsentens hjemmeside, nemlig canon.no. Utrolig nok vil du ikke finne EOS Utility på hjemmesidene til Canon. Du finner kun EOS Utility Update, men da må du ha programvaren installert fra før av.

Vi har riktignok fått tilbakemeldinger fra brukere som finner EOS Utility på Canon sine nettsider, men det virker som dette kun gjelder nyere kamera-modeller. For eldre Canon-modeller finner du ikke EOS Utility på Canons egne nettsider.

Finner du ikke EOS Utility for ditt kamera må du finne andre løsninger. Et alternativ er å bruke kortleser for å overføre bildene.

Last ned Canon EOS Utility!

Du kan søke på nettet med Google og det finnes nettsider som har EOS Utility tilgjengelig for nedlasting, helt gratis. Et eksempel på slike nettsider er lo4d.com. Her finner du EOS Utility – det dreier seg om original programvare fra Canon – vi har selv lastet ned, installert og testet denne programvaren og den fungerer som den skal – det er ekte vare.

Hvorfor har ikke Canon dette?

Det store spørsmålet er hvorfor ikke Canon tilbyr dette på sine egne nettsider?

Flere kamera-apper

Hvis du er ute etter andre apper enn Canon EOS Utility finner du flere kamera-apper på lo4d.com. Her finner du blant annet ZoomBrowser og apper for andre kameraer.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *