Her finner du fotomotiver

Er du på reisefot, og samtidig fotointeressert, finner du gode råd og tips på denne siden. Apper og nettsider som hjelper deg. Hvor finner du de beste fotomotivene?

Les også: Fotoapper for alle

Hvor finner du de beste fotomotivene?

Tipsene på denne siden gjelder forresten ikke bare reisende, men alle fotointeresserte.

Apper

Dette er apper som kan brukes til å finne de beste fotomotivene.

  • Exsate Golden Hour er en app som forteller deg når på døgnet det er best lysforhold for fotografering. Appen gir deg blant annet informasjon om soloppgang og solnedgang. Du får også vite klokkeslettet for den gylne timen – på denne tiden er de beste lysforholdene for fotografering. Denne appen finnes både for iOS og Android.

  • The Photographer’s Ephemeris (TPE) er en app som kan hjelpe deg å planlegge fotografering utendørs. Det denne appen gjør er å regne ut hvor lysforholdene er best for foto. Den finnes både for iOS, Android, Mac og Windows – du kan laste den ned fra denne siden. Denne appen er ikke gratis (prisen er 32 NOK).

  • Photopills er et verktøy med flere apper i ett som kan blant annet brukes til å planlegge fototur på et bestemt sted. Tilgjengelig for både iPhone, iPad og Android. Denne appen er ikke gratis (prisen er 109 NOK)

  • PlanIt! For Photographers kan brukes til å planlegge fototurer. Denne appen er tilgjengelig for både iOS og Android og har intergrert Google Maps og har en samling av verktøy som gjør det enklere å finne fotogeniske steder. Denne appen finnes i to versjoner: Planit Live er gratis, mens Planit Pro har en pris på 105 NOK.

  • Really Good Photo Spots er en app for iPhone og iPad som hjelper deg til å finne de beste stedene i verden for å ta gode bilder.

Nettsider

Shothotspot.com er en nettside som gir deg tips om hvor du kan finne fotomotiver verden rundt. Denne nettsiden bruker nettsteder som flickr.com til å finne frem de mest fotogene stedene i verden.Du kan søke etter ett sted i verden, et sted du befinner deg akkurat nå, eller som du planlegger å reise til. Du får da opp et kart som viser det aktuelle stedet, sammen med forslag om steder lokalt, som andre brukere har anbefalt, altså steder som er spesielt fotogene.

PIXEO er både nettside og en app som kan brukes til å finne fotomotiver verden rundt. Her deler fotografer tips og bilder. På pixeoapp.com finner du et kart hvor du kan finne motiver og bilder.

Google Earth kan brukes til å gå på en virtuell reise verden rundt for å finne fotomotiver.

Locationscout.net gir deg tips om fotomotiver på ulike steder i verden. Du kan også bruke nettstedet til å bla i bilder og bli inspirert.

Praktiske reisetips for fotointeresserte

Skal du reise et sted, og er samtidig fotointeressert, bør du unngå å ta med for mye fotoutstyr. Du finner flere reisetips i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *