Nikon tilbyr gratis fotokurs

Nå som verden står midt i en coronakrise er det mange selskaper som kommer med tilbud på sine varer og tjenester.

Les også: Tilbud i krisetider
Les også: Gratis fotokurs

Gratis fotokurs

Nikon tilbyr gratis fotokurs for alle. Den eneste betingelsen er at du registrerer deg. Selv om det er Nikon som tilbyr kursene handler mange av kursene ikke om Nikon, men om fotografi generelt.

Du kan registrere deg på nikonevents.com – du må oppgi navn, e-postadresse og land. Hvis du er i Norge kan du oppgi «Other» som et land. Så er det bare å klikke på START WATCHING. Du får da opp en ny nettside med en liste over fotokurs. Vi har testet tilbudet og i skrivende stund får vi opp ti ulike fotokurs.

Vi må innrømme at førsteinntrykket når det gjelder designet på nettsiden som presenterer fotokursene er ikke spesielt godt. Grunnen til dette er at listen over kursene er lagt inne i et såpass lite vindu at det ikke er plass til hele listen i det samme vinduet, det vil si vi må skrolle i vinduet for å se hele listen. Dette er ganske amatørmessig opplegg. Heldigivis har ikke dette noe å si for selve fotokursene som er godt laget.

Selve kursen holder høy standard. Hvert kurs har en varighet på fra tre kvarter til litt over en time. Her finner vi kurs om blant annet landskapsfotografi, makrofoto og nybegynnerkurs om foto.

Det viser seg at kursene bruker Adobe Flash, en utgående teknologi. Vi får en feilmeldinger i vår nettleser som sier at vi må laste ned og installere siste versjon av Adobe Flash, dette selv om vi vet at vi har den nyeste versjonen. Vi prøver en annen nettleser og da fungerer videoen uten feilmeldingen.

Konklusjon

Vi har sett på et kurs som handler om makrofoto og basert på dette er disse kursene absolutt å anbefale for å lære om fotografi og bli inspirert til å ta bilder. Den eneste ulempen er at kursene vises med Adobe Flash og dette kan være et problem i enkelte nettlesere. I tillegg kan det være et problem at kursene ikke er tekstet, men de er på engelsk.

Fordeler

+ Gratis.
+ God pedagogisk verdi.

Ulemper

– Krever registering.
– Designet på kurssiden er overraskende amatørmessig.
– Bruker Adobe Flash.
– Kun 10 kurs er gratis.

Kilde: theverge.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *