Flickr starter sletting av bilder, men ikke alle bilder blir slettet

Bruker du bildedelingstjenesten Flickr har du kanskje fått med deg at tjenesten har presentert store endringer etter et oppkjøp.

Les også: Flickr-bilder blir slettet

Det er mange Flickr-brukere som lurer på om deres bilder blir slettet i mars 2019. Slettingen skal etter planen starte tirsdag 12. mars.

CC-bilder slettes ikke

Nå er det kommet en kunngjøring fra Flickr. Den går ut på at ingen bilder med lisenstypen Creative Commons blir slettet.

Den lisenstypen som er standard på Flickr er «All Rights Reserved», altså ikke Creative Commons (CC). Det er altså du (fotografen) som har rettigheter til dine bilder. Du må altså eventuelt aktivt endre dette via «All Rights Reserved»-menyen på nettsiden for hvert bilde på Flickr dersom du ønsker at dine bilder skal ha lisenstypen Creative Commons.

Det at Creative Commons ikke er standard lisenstypen på Flickr betyr i praksis at det er mange bilder som blir slettet i mars 2019, altså fra Flickr-brukere som har lagt ut over 1000 bilder.

Slik laster du ned alle Flickr-bildene dine

Du kan uansett laste ned alle dine bilder på Flickr – du finner fremgangsmåten i vår artikkel.

Kilder: creativecommons.org, petapixel.com, Flickr.com (1), flickr.com (2), flickr.com (3), flickr.net

You may also like...

1 Response

  1. Dette var svært gledelig! Brukte selv mye tid på å gjøre om lisensen på bildene mine fra den kontoen hvor jeg publiserer åpent. Familikontoen har jeg omgjort til proff-abonnement, men den kontoen hvor jeg har bildene åpne for publikum, og hvortil jeg har lenket til fotografiene i en mengde blogposter, benyttet jeg mye tid på å gjøre om lisensen på ett og ett bilde. Da jeg oppdaget at denne jobben var fåfengt, da jeg utførte den etter 1. november, ble jeg nokså fortvilet. Men nå er jeg bare glad:-)

    Kommer nå til å fortsette å donere bilder til allmennheten både på denne Flickr-kontoen og hos Wikimedia. Målet er å donere 1.500.000 fotografier til allmennheten før jeg dør, så får ettertiden avgjøre hvilke av disse fotografiene det er verdt å løfte fram:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *