Finn og fjern duplikat-bilder
Det finnes ganske mange programmer som kan brukes til å fjerne duplikate-bilder, det vil si bilder som er like eller identiske med andre bilder.

Les også: Fotoapper for alle

Find.Same.Images.OK er et gratis program som kan brukes til å finne og eventuelt fjerne duplikat-bilder.

Last ned og bruk

Du finner Find.Same.Images.OK på softwareok.com. Pakk ut og kjør installasjonsfilen og godta lisensavtalen. Du får da opp et vindu med en rekke valg, men du kan eventuelt bare klikke på Installer-knappen. Du får da opp programvinduet for selve programmet.

Programmet har en rekke innstillingsmuligheter, blant annet Sammenlign alle, Ytelse og kvalitet, Rotert bilde, Vendt bilde og Negativt bilde. Her er det bare å velge det du ønsker. Videre kan du velge mappen som programmet skanner og finner bilder.

Det du kan gjøre er å bare klikke på Start-knappen og programmet vil da skanne på C-drevet. Skannetiden avhenger av hvor mange bilder du har lagret og hvor kraftig din datamaskin er. Har du lagret mange bilder på din datamaskin og skal skanne alt kan hele prosessen faktisk ta lang tid. Hvis du synes dette tar for lang tid kan du alltid avbryte prosessen og velge en bestemt mappe for å skanne.

Du får til slutt en liste over bilder nederst i programvinduet og kan klikke på enkeltbildene i denne listen for å sammenligne to bilder som programmet mener er like. Klikk på Søppel over det bildet du ønsker at programmet skal slette.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *