Falske anmeldelser er big business

Når du kjøper varer og tjenester på nettet, pleier du å stole på anmeldelser om de aktuelle produktene?

Les også: Netthandel i 2022

Falske anmeldelser

Nå viser det seg at falske anmeldelser er noe som mange driver med i stor skala. Man skal derfor være forsiktig når man handler på nettet. I denne saken handler det om en av verdens største nettbutikker, nemlig Amazon.

Det er oppdaget over 10 000 Facebook-grupper som driver falske anmeldelser av produkter og tjenester som selges på Amazon. Amazon har allerede saksøkt administratorer av disse gruppene.

Disse Facebook-gruppene tilbyr penger eller gratis varer for anmeldelser som legges ut på Amazon. Når medlemmer av gruppene har betalt og anmmeldt for varene fikk disse medlemmene tilbakebetalt av administratorer av gruppene. En av disse gruppene, som nå er fjernet, hadde 43 000 medlemmer. Et stort antall positive anmeldelser for bestemte varer ble mer synlige på Amazon sine nettsider og fikk derfor økt salg.

Prøver å skjule virksomheten

Administratorer bruker falske søkeord for å skjule den falske virksomheten. Det er søkeord av typen Rfnd Aftr Rvew i stedet for Refund After Review. Dermed reduseres sannsynligheten for å bli oppdaget.

Meta-selskapet, det vil si, selskapet som står bak Facebook, har allerede tatt ned flere titalls tusen grupper.

Kilde: BBC

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *