Eurosport Player leverer ikke varene

Eurosport Player er en abonnementtjeneste for deg som liker sport. Vi lurer på om det er verdt pengene og om den leverer god nok tjeneste for sportinteresserte. Vi har testet tjenesten i mange uker og kan nå slå fast hva som er bra og hva som kunne vært bedre.

Les også: Programvare-porten

Eurosport Player er et tilbud til deg som ønsker å kunne velge å se på sport nå du selv ønsker. Spørsmålet er om vi får den tjenesten vi vil ha.

Hva er Eurosport Player?

Eurosport Player eies av DPlay Entertainment Limited og er stedet du ser Eurosports innhold på nett. Å abonnere på Eurosport Player gir deg ubegrenset tilgang til Eurosport-kanalene, direktesendt og «On Demand» sportsrelatert innhold på flere ulike enheter, for eksempel datamaskin, telefon, nettbrett, Samsung TV eller Apple TV ( tvOS). Eurosport Player krever 5 Mbps for å fungere ordentlig.

På nettsiden til Eurosport Player står at kommentatorer er tilgjengelige på språket som snakkes i det landet hvor du abonnerte på Eurosport Player. Dette stemmer dessverre ikke. Vi har blant annet sett på snooker og vi fikk kun engelskspråklige komentatorer selv om vi har valgt norskspråklig versjon av tjenesten Eurosport Player. Det er helt greit at vi fikk engelske kommentatorer og det er faktik noe vi foretrekker som regel. Det drar likevel ned tjenesten å ikke kunne velge språkversjonen av kommentatorene. Vi forventer en bedre tjeneste for noe vi betaler for.

Du finner mer informasjon om Eurosport Player på eurosportplayer.com.

Last ned

Her kan du laste ned Eurosport Player for mobile enheter:

Vi har valgt å teste den nettbaserte tjenesten med Firefox-nettleseren på en PC med Windows 10.

Er det verdt det?

Du finner Eurosport Player på eurosportplayer.com. Prisen er 129 NOK per måned eller 790 NOK per år. Ser du mye på sport sparer du mye ved å betale for hele året.

Den store fordelen med Eurosport Player er at du kan se på den sporten du ønsker når du selv ønsker det. Dette gjelder både direktesendinger og opptak fra tidligere sendinger. Du får jo se mye sport på to Eurosport-kanaler fra din TV-leverandør, men disse kanalene klarer ikke å sende absolutt alt via kun to kanaler. Utvalget blir langt større via Eurosport Player.

Om det er verdt det eller ikke er jo litt avhengig av hvor mye du er interessert i sport. Er interessen stor er dette helt klart en nyttig tjeneste. I visse perioder kan det være aktuelt å betale for en måned av gangen. Er du for eksempel snooker-interessert fikk du sett ganske lite av turneringen Snooker Shoot Out som pågikk samtidig som ski-VM i februar 2019. I slike tilfeller passer det meget bra med Eurosport Player.

Feil i menyen

Vi blar i innholdet på Eurosport Player, men til vår store overraskelse får vi ikke det innholdet vi klikker på. Vi klikker på Alle sportsgrener, Snooker og klikker videre på en av tidligere sendinger, men vi får da opp en sending med slalom.

Videre klikker vi på friidrett, men vi får da ingen programmer tilgjengelig. Vi klikker også på arkiv og deretter Friidrett og da får vi tilgang til mer innhold. Det betyr med andre ord at menyene ikke er konsekvente på innhold.

Dårlig søkefunksjon

Vi opplever også at søkefunksjonen kunne vært bedre. Vi skulle sjekke innholdet med snooker og om vi kunne se på eldre turneringer. Vi prøver både søkefunksjonen og arkiv-menyvalget. I begge tilfeller er visningen av oversikten meget dårlig, det vil si grensesnittet er såpass dårlig at vi får ikke den oversikten vi ønsker (vi må bla i det uendelige for å se eldre innhold).

Direkte-menyvalget virker ikke

Overraskelsene stopper ikke her. Eursport Player har menyen Direkte øverst til høyre, men denne virker slett ikke som den skal. Vi skal se på snooker i direktesending, det er en sending som ikke vises på TV, men denne visningen er ikke tilgjengelig via Direkte-menyen, den er kun tilgjengelig via Alle sportsgrener og Snooker.

Leverer ikke

Det er greit nok at vi får se forskjellige sport på direkten eller i opptak (arkiv). Problemet er at Eurosport Player mangler grunnleggende informasjon om sendingene, det vil si vi får ikke informasjon om de som konkurrerer – Eurosport Player mangler altså et grensesnitt/rammeverk som tilrettelegger informasjon for brukerne med en oversikt over hvem som spille mot hvem og når. Et eksempel på dette er at vi ser på kvalifiseringsrundene før VM i snooker som spilles i april. Den gode nyheten er at Eurosport Player viser kamper fra flere forskjellige bord i ulike vinduer, men vi får ikke vite i oversikten hvem som spiller mot hvem – vi må klikke frem og tilbake for å finne ut av dette.

Eurosport Player tilbyr også noe de kaller for arkiv, det vil si gamle opptak. Hvis du forventer å se opptak av sportsgivenheter fra flere år tilbake blir du svært skuffet. Her finner du kun noen få opptak fra samme år, altså ikke noe reelt «arkiv». I tillegg står det vedig liten informasjon om hver begivenhet i arkivet og det reduserer brukervennligheten betraktelig.

Videre blir vi overrasket over at vi ikke slipper reklame selv om vi har betalt for Eurosport Player.

Dette er rett og slett for dårlig for tjeneste man betaler for.

Dårlig informasjon

Eurosport Player har en angrefrist på 14 dager. Det betyr i praksis at dersom du sier opp abonnementet innen 14 dager fra den dagen du registrerte deg blir beløpet du betalte refundert. Det er egentlig bra med angrefrist, men problemet er at Eurosport informerer ikke om dette på sine nettsider. Dette betyr at hvis du sier opp abonnementet innen 14 dager blir sendingene stoppet uten varsel og pengene refunderes.

På nettsiden help.eurosport.com er informasjon om hva som skjer hvis du sier opp abonnementet, men merkelig nok står ikke noe om 14 dagers angrefrist her. Det kommer derfor som et lite sjokk at tjenesten stoppes på dagen dersom du sier opp etter kun noen få dager, i stedet for å fortsette i 30 dager.

Det rare er at i en e-post som vi får fra Eurosport som bekrefter avslutning på abonnementet sier de følgende:

«Du vil fortsatt ha tilgang til å bruke tjenesten frem til abonnementets utløpsdato, altså i 30 dager. »

Dette stemmer ikke med virkeligheten. I neste e-epost, som vi får noen minutter senere, sier Eurosport at abonnementet er avsluttet og at vi derfor ikke lenger kan bruke Eurosport Player. Dette er uproft av Eurosport.

Vi har vært i kontakt med Eurosport angående mangel på informasjon om angrefristen. Mange måneder senere er situasjonen den samme, nemlig at Eurosport feilinformerer sine brukere på sine nettsider. Eurosport har ikke rettet feilen og det virker ikke som de kommer til å gjøre det heller.

Konklusjon

Eurosport Player er i utgangspunktet et godt tilbud for deg som liker sport – hadde den bare fungert som forventet. Det vi ikke liker er at Eurosport gir en informasjon på ett sted og motsatt informasjon på et annet sted, menyene fungerer ikke som de skal og oversikten i direktesendinger og arkiv er alt for dårlig. I tillegg får ikke vi velge kommentatorspråk for sendingene.

Fordeler:
+ Et stort utvalg av sport du kan se når det passer deg.
+ Du kan se på flere enheter samtidig.

Ulemper:
– Ikke gratis.
– Du må fortsatt se reklame selv om du betaler for tjenesten.
– Fremstår overraskende amatørmessig.
– Du kan ikke velge kommentatorspråk.
– Eurosport feilinformerer brukerne.
– Arkiv-funksjonen fungerer svært dårlig.
– Menyene fungerer ikke som de skal.

You may also like...

6 Responses

 1. Øyvind Erland sier:

  En god oppsummering av Eurosport Player. Vanskelig å få oversikt over hva som er tilgjengelig. Et tips om man ikke får opp sendingen man klikker på er å spole litt framover. Om slutten av sendingen mangler, finnes den ofte på begynnelsen av en annen.. Så de som lager nettsiden er dessverre inkompetente. Synd siden sendingene er gode med svært flinke kommentatorer i alle idretter.
  Totalt sett er dette en billig tjeneste som fungerer meget bra om man ser direkte og ok om man ser i reprise samme dagen og bruker en god del fantasi + prøving og feiling for å finne det man vil ha. Om man ser i reprise noen dager i ettertid, fungerer det ikke så bra, da er det meste av innholdet forsvunnet.

 2. Snurre Sprett sier:

  Bra artikkel. Takk for den. Det kunne kanskje vært nevnt hvilken klient/OS man testet dette på. Selv er jeg interessert i Eurosport Player for AppleTV.

  • Eurosport Player fungerer i nettleseren, altså er en nettside, dvs ikke en app du installerer. Derfor er det sannsynlig at resultatet er det samme uansett OS. Du kan gjerne testet du og fortelle om dette er annerledes. Det er gratis i 14 dager.

 3. Ben sier:

  Takk for bekreftelsen. Jeg har brukt eurosport player i flere år, og dere har helt rett; mye bra innhold, men amamører når det kommer til tilretteleggelse og funksjonalitet. «Support» er en vits. Jeg bruker player’n i firefox på mac os 10.13.6. Etter siste «oppussing av nettsiden er det verre enn noen gang; knapper fungerer ikke, direktesendinger bare stopper osv, osv.

 4. Jan Egil sier:

  Dessverre riktig alt som fortelles. Utrolig at Eurosport ikke klarer å levere som et seriøst selskap! Det er utrolig uprofesjonelt og kanskje den mest amatørmessige strømme tjenesten.

 5. Oddrun Kolsto Bardsen sier:

  Enig med dere som har kommentert Eurosport Player sine mangler. Hos oss har vi problemer med at selve bildet fryser på skjermen. Kan stå stille i 15-20 min. Veldig frustrerende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.