Test av Eurosport Player

Eurosport Player er en abonnementtjeneste for oss som liker sport. Vi har testet den flere ganger tidligere og har ikke likt det vi ser.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Denne gangen er det Discovery som har tatt over Eurosport og er spent å se om det gjør noen forskjell. Det som vi først og fremst har reagert på tidligere er hvor uproff tjenesten var. Er den blitt noe bedre?

Hva er Eurosport Player?

Eurosport Player eies av selskapet Discovery. Å abonnere på Eurosport Player gir deg ubegrenset tilgang til Eurosport-kanalene og direktesendt sportsrelatert innhold på flere ulike enheter.

Vi finner mer informasjon om Eurosport Player på eurosportplayer.com og help.eurosport.com, men disse hjelpesidene er for dårlige. Søkefunksjonen fungerer ikke som den skal.

Her kan du laste ned Eurosport Player for mobile enheter:

Vi har valgt å teste den nettbaserte tjenesten med Firefox-nettleseren på en PC med Windows 10.

Er det verdt det?

Vi får tilgang til Eurosport Player på eurosportplayer.no. Prisen er 179 NOK per måned.

Den store fordelen med Eurosport Player er at du kan se på den sporten du ønsker når du selv ønsker det. Dette gjelder både direktesendinger og opptak fra tidligere sendinger. Du får jo se mye sport på to Eurosport-kanaler fra din TV-leverandør, men disse kanalene klarer ikke å sende absolutt alt via kun to kanaler. Utvalget blir større via Eurosport Player.

Om det er verdt det eller ikke er jo litt avhengig av hvor mye du er interessert i sport. Er interessen stor er dette helt klart en nyttig tjeneste. I visse perioder kan det være aktuelt å betale for en måned av gangen.

Innhold

Vi reagerer med en gang på veldig rotete menysystem som ikke er beskrivende eller brukervennlig. Eurosport Player har to (2) menyrader øverst i grensesnittet og disse er veldig villedende. Den øverst menyraden gir tilgang til nyheter på Eurosport og ikke sendinger. Unntaket er VIDEO-menyvalget som viser en oversikt over sendinger som går direkte. Dette er utrolig dårlig organisert og forvirrende.

Det er altså VIDEO-menyvalget som gir tilgang til direktesendinger. Vi finner ut at kun sendinger som vises på TV er sendt med kommentarer. Hvis det er flere kamper som spilles sammtidig er disse altså helt uten kommentarer. Vi får ikke velge språk på kamper som har kommentarer. Utgangspunktet for vår test er Northern Ireland Open i snooker.

Som en kommersiell tjeneste hadde vi forventet at Eurosport Player skal være bedre enn dette.

Søkefunksjonen er bedre

Siste gang vi testet var søkefunksjonen helt ubrukelig. Nå sjekker vi innholdet av snooker, tennis og friidrett og det er tydelig at søkefunksjonen er blitt bedre.

Bedre arkiv-funksjon

Vi blar i arkivet på Eurosport Player for å se på utvalget. På den negative siden kaller de denn funksjonen for «VIDEO: SPORT». Lite beskrivende navn på denne delen av Eurosport Player, men her finner vi et relativt godt utvalg av «gamle» opptak av forskjellige sport-begivenheter.

Hva med reklame?

I store deler av sendingene slipper vi ikke reklame selv om vi betaler for Eurosport Player. Dette reduserer verdien av denne tjenesten.

Konklusjon

Eurosport Player er i utgangspunktet et godt tilbud for deg som liker sport. Problemet er organisering av menyer – disse er alt for rotete og dårlig organisert.

Vi forventer å få en profesjonell tjeneste når vi betaler hele 179 kroner per måned for den. Dårlig organisering av menyene drar ned helhetsopplevelsen. Vi kan derfor ikke anbefale Eurosport Player – til denne prisen forventer vi en bedre tjeneste.

Fordeler:
+ Et stort utvalg av sport vi kan se når det passer oss.
+ Søkefunksjonen er blitt bedre.
+ Vi kan se på flere enheter samtidig.

Ulemper:
– Ikke gratis.
– Som betaltjeneste har Eurosport Player overraskende dårlig organisert.
– Vi må se reklame i en del av sendingene.
– Manglende kommentarer i en rekke av sendingene.
– Vi får ikke velge kommentator-språk i kamper med kommentarer.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *