Eurosport Player leverer fortsatt ikke varene

Eurosport Player er en abonnementtjeneste for oss som liker sport. Vi testet denne tjenesten i fjort og er veldig spente på om de har gjort noen forbedringer.

Les også: Test av Eurosport Player 2019

Vi brukte Eurosport Player over flere uker i fjor og jo mer vi brukte den jo mer misfornøyd ble vi. Dette er en kommersiell tjeneste, men vi opplevde at vi ikke fikk valuta for pengene. Det som først og fremst slo oss i fjor er hvor uproff tjenesten var. Er den blitt noe bedre i 2020?

Hva er Eurosport Player?

Eurosport Player eies av DPlay Entertainment Limited og er stedet du ser Eurosports innhold på nett. Å abonnere på Eurosport Player gir deg ubegrenset tilgang til Eurosport-kanalene, direktesendt og «On Demand» sportsrelatert innhold på flere ulike enheter, for eksempel datamaskin, telefon, nettbrett, Samsung TV eller Apple TV ( tvOS). Eurosport Player krever 5 Mbps for å fungere ordentlig.

Vi legger merke til at Eurosport har endret sine brukervilkår. De har tidligere sagt at brukeren skal kunne endre språket på kommentarene i Eurosport Player-sendingene. Nå er dette punktet uklart, fordi de sier ikke i klartekst noe om dette på sine informasjon-sider. Vi må google dette for å finne informasjon og da finner vi informasjon på help.eurosport.com – det som står her er imidlertid ikke klartekst. Vi kan imidlertid slå fast at vi kan ikke endre språkversjon i kommentarene.

Vår erfaring er at kommentarene er enten på engelsk eller norsk, altså dette varierer, men vi kan ikke på noen måte velge språket.

Vi finner mer informasjon om Eurosport Player på eurosportplayer.com og help.eurosport.com, men disse hjelpesidene er for dårlige.

Last ned

Her kan du laste ned Eurosport Player for mobile enheter:

Vi har valgt å teste den nettbaserte tjenesten med Firefox-nettleseren på en PC med Windows 10.

Er det verdt det?

Vi får tilgang til Eurosport Player på eurosportplayer.com. Prisen er 129 NOK per måned eller 790 NOK per år. Ser du mye på sport sparer du mye ved å betale for hele året.

Den store fordelen med Eurosport Player er at du kan se på den sporten du ønsker når du selv ønsker det. Dette gjelder både direktesendinger og opptak fra tidligere sendinger. Du får jo se mye sport på to Eurosport-kanaler fra din TV-leverandør, men disse kanalene klarer ikke å sende absolutt alt via kun to kanaler. Utvalget blir større via Eurosport Player.

Om det er verdt det eller ikke er jo litt avhengig av hvor mye du er interessert i sport. Er interessen stor er dette helt klart en nyttig tjeneste. I visse perioder kan det være aktuelt å betale for en måned av gangen.

Eurosport Player har en angrefrist på 14 dager. Det betyr i praksis at dersom vi sier opp abonnementet innen 14 dager fra den dagen vi registrerte oss skal beløpet vi betalte bli refundert. For å få beløpet refundert må sende en e-postmelding til dem. Vi har ikke testet om dette faktisk stemmer.

Det vi derimot testet er hva som skjer dersom vi kanselerer vårt abonnement midt i perioden. Eurosport sier at vi kan fortsette å se på Eurosport Player ut perioden, og det viser seg at dette stemmer faktisk.

Innhold

Som en kommersiell tjeneste hadde vi forventet at Eurosport Player ville tilby oss en mulighet til å se det meste av sport, men her blir vi skuffet. Eurosport Player fokuserer mest på golf, tennis, sykkel, snooker og motorsport. Vi kan også se på fotball, men utvalget er ikke det helt store. I skrivende stund spilles EM i håndball, men Eurosport har valgt å ikke tilby dette. Eurosport har altså valgt å ikke kjøpe rettighetene til å vise håndball – dette selv om Norge er en av favorittene.

Valg av sport

Vi trodde en av fordelene med å bruke Eurosport Player var at tjenesten kunne tilby flere sport-sendinger enn det som er tilfellet på TV. Vi ble derfor overrasket over at dette ikke er tilfelle.

Vi må forklare dette nærmere. På TV har Eurosport kun to kanaler og derfor er det begrenset hvor mye som kan sendes samtidig. Vi trodde at Eurosport Player ville mer eller mindre løse dette problemet ved å tilbyr flere menyvalg for hver sin kamp. Her tok vi feil. Her er et eksempel: Vi ser i oversikten at Eurosport Player skal vise en direktesending fra snooker. Her ser vi imidlertid at Eurosport Player viser tennis i stedet i det aktuelle snooker-menyvalget. Årsaken til dette er at tennis-matchen ikke er ferdig. Vi trodde som sagt hensikten med Eurosport Player var at tjenesten kunne vise snooker i ett menyvalg og tennis i et annet menyvalg. Dette er for dårlig for tjenesten man betaler for.

Dårlig søkefunksjon

Vi opplever også at søkefunksjonen kunne vært bedre. Vi skulle sjekke innholdet med snooker og om vi kunne se på eldre turneringer. Vi prøver både søkefunksjonen og arkiv-menyvalget. I begge tilfeller er visningen av oversikten meget dårlig, det vil si grensesnittet er såpass dårlig at vi får ikke den oversikten vi ønsker (vi må bla i det uendelige for å se eldre innhold).

Vi tester arkiv-funksjonen

Vi blar i arkivet på Eurosport Player for å se på utvvalget. Det positive er at arkiv-funksjonen fungerer som den skal (den fungerte ikke i fjor), men utvalget er meget lite. Det virker mer eller mindre tilfeldig hva de serverer oss i arkivet. På den positive siden kan vi se en reprise av sport som ble vist for noen dager siden. Gamle opptak finner vi derimot ikke. Friidrett er helt fraværende. Utvalget av fotball er også fattig, overraskende nok. Her dominerer golf, tennis, sykkel og motorsport.

Mangler profesjonelt rammeverk

Det er greit nok at vi får se forskjellige sport på direkten eller i opptak (arkiv). Problemet er at Eurosport Player mangler grunnleggende informasjon om sendingene. Vi får riktignok en INFO-knappe i alle sendinger, men denne knappen har merkelig nok ingen ekstra informasjon utover det som står på selve plakaten for sendingen. Eurosport Player mangler altså et grensesnitt/rammeverk som tilrettelegger informasjon for brukerne med en oversikt over hvem som spille mot hvem og når.

Reklame

Vi er veldig overrasket over at vi må se reklame på en tjeneste vi tross alt betaler for. Dette blir for dårlig.

Konklusjon

Eurosport Player er i utgangspunktet et godt tilbud for deg som liker sport – hadde den bare fungert som forventet. Det vi ikke liker er at arkivet er for dårlig. I tillegg får ikke vi velge kommentatorspråk for sendingene. Eurosport Player fremstår overraskende amatørmessig.

Fordeler:
+ Et stort utvalg av sport du kan se når det passer deg.
+ Vi kan se på flere enheter samtidig.

Ulemper:
– Ikke gratis.
– Vi må fortsatt se reklame selv om du betaler for tjenesten.
– Tilbyr ikke større fleksibilitet enn Eurosport på TV
– Vi kan ikke velge kommentatorspråk.
– Arkivet har et ganske dårlig utvalg.
– Hjelpesidene er for dårlige.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *