Duolingo gjør det artig å lære språk

Duolingo er artig måte å lære språk på. Du installerer en app på PC-en din eller mobilen din og får oppgaver hver dag.

Les også: Gratis språkverktøy

Duolingo er en tjeneste som har som mål å gjøre det morsomt å lære nytt språk

Duolingo

Du finner tjenesten på duolingo.com. Vær klar over at du kan ikke velge norsk som standardspråk. Det er engelsk som er standardspråk.

Du kan bruker tjenesten direkte i nettleseren. Klikk på GET STARTED. Velg deretter et språk du ønsker å lære, for eksempel French.

Du får en hilsen fra duo og du kan klikke på CONTINUE for å fortsette og CONTINUE igjen. Du får deretter et spørsmål om hvor du fant tjenesten Dulingo. Klikk på ett av alternativene og klikk videre på CONTINUE. Du får spørsmål hvorfor du ønsker å lære språket. Velg ett av alternativene og deretter på CONTINUE. Du får videre spørsmål om hvor mye du kan av det aktuelle språket. Velg ett av alternativene og klikk på CONTINUE og CONTINUE igjen.

I neste vindu kan du velge daglige mål med kurset. Klikk deretter på CONTINUE. I neste vindu kan du klikke på BLOCK hvis du ikke ønsker at tjenesten skal varsle deg.

Til slutt kan du velge å logge deg på tjenesten via FACEBOOK eller GOOGLE, eller du kan klikke på NOT NOW hvis ikke du ønsker å registrere deg.

Videre kan du velge å lære språket som nybegynner eller du kan velge å hoppe over det absolutt grunnleggende. Nå starter kurset. Du kan bare følge instruksene og svare på det som står på skjermen.

Duolingo-appen

Du kan også laste ned og installere Duolingo-appen, for eksempel fra microsoft.com, logger deg på og får en rekke språklekser i det språket du ønsker å lære. Det dreier seg om lekser å ulike typer. Selve appen er gratis, men den er reklamebasert.

Du kan eventuelt logge deg på Duolingo-app med din Microsoft-konto. Klikk på get started når du kjører appen for første gang. Velg språket du ønsker å lære. Velg deretter et mål (antall spørsmål per dag) og klikk på continue. Velg videre et kurs, for eksempel basic 1, det vil si du klikker på ett av kursen og da settes det i gang.

Klikk på start for å starte kurset. Du vil da få ulike typer oppgaver, blant annet oversettelser av ord og setninger. Du får for eksempel et ord på språket du ønsker å lære (for eksempel fransk) og skal skrive oversettelsen på skjermen på språket som er valgt som standardspråket for Duolingo, altså engelsk. Klikk på check for å få sjekke om du har skrevet riktig. Deretter fortsetter du til neste oppgave.

Duolingo er en artig måte å lære språk på. Den eneste ulempen er at du kan ikke velge norsk som et standardspråk, men det er engelsk som er standardspråk.

Last ned

Her finner du Duolingo-appen:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *