Dagens nettleser-tips: raskere surfing

Synes du surfing på nettet går tregere og tregere?

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Treg surfing?

Det kan være fordi du har lite minne i PC-en og/eller at du bruker nettleseren for spill og eventuelt andre krevende oppgaver.

Det kan også være fordi det er lenge siden du ryddet midlertidig data i nettleseren din, eller du har kanskje aldri gjort det? Her får du tips om hvordan du kan gjøre din nettleser raskere.

Hvor effektivt dette vedlikeholdet er kan være avhengig av to ting. Hvor mye du surfer på nettet, det vil si hvor mye data som har samlet seg opp, og det andre er hvor lang tid er det siden du slettet disse dataene.

Denne prosedyren er egentlig det samme som å bruke apper som Ccleaner eller BleachBit. Problemet med Ccleaner er at appen har fått så mange funksjoner i løpet av de siste årene at det rett og slett er ganske tungt å bruke.

Vi gjennomgår her tre nettlesere, men prosedyren er jo lignende i alle nettlesere, altså via Innstillinger og Personvern.

Edge

Tre punkter øverst til høyre. Klikk på Innstillinger, Peronvern, søk og tjenester. Klikk på velg hva du vil fjerne. Her kan du fjerne nettlesingslogg, informasjonskapsler eller bufrede bilder og filer. Det er først og fremst informasjonskapsler som bør slettes.

Chrome

Tre punkter øverst til høyre. Klikk på Innstillinger, Personvern og sikkerhet, Slett nettlesingsdata. Du kan velge å slette nettleserloggen, informasjonskapsler eller bufrede bilder og filer. Du kan velge å slette alt eller kun informasjonskapsler.

Firefox

Tre horisontale strek øverst til høyre. Klikk på Innstillinger, Personvern og sikkerhet, Tøm data. Her kan du velge å slette infokapsler eller hurtiglager eller begge deler.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *