Starthjelp for Adobe Dreamweaver

DreamWeaver er et program som er en del av Adobe Creative Cloud og det er den delen som kan brukes til å lage nettsider. Det dreier seg om et ganske avansert program, men her får du hjelp til å komme i gang .

Les også: Hva er Adobe Creative Cloud?

Denne innføringen er skrevet for deg som ikke har brukt DreamWeaver før.

Installasjon

DreamWeaver installeres via Creative Cloud-appen. Du finner informasjon om CC-pakken i vår guide.

Kjør programmet for første gang

Når du kjører programmet for første gang får du to valg: Du kan velge «No, I’m new» hvis du ikke har brukt DreamWeaver før, eller du kan velge «Yes, I have» dersom du har brukt DreamWeaver før.

Siden dette er en guide for nybegynnere bør du velge «No, I’m new». På det neste programvindu får du et spørsmål om hvordan du ønsker å bruke DreamWeaver: «Developer Workspace» eller «Standard Wordpace». Du kan kan eventuelt endre dette senere. Siden dette er en guide for nybegynnere bør du velge «Standard Wordspace».

På det neste programvinduet kan du velge fargetema (Color Theme). Deretter får du tre valg: «Start with a sample file», «Start with a new or existing folder» eller «Start by watching a tutorial».

Du kan for eksempel velge «Start with a sample file». Du får da opp et programvindu med en fil og du kan start å lage en nettside.

Det dukker etter hvert opp et «Sync Settings»-vindu med en mulighet til å synkronisere dine filer til nettskyen. Hvis ikke du ønsker denne muligheten kan du klikke på «Disable Sync Settings».

Det dukker også opp et «Get Started»-vindu med en mulighet for veiedning i bruk av DreamWeaver. Du kan benytte deg av dette eller du kan lukke vinduet ved å klikke på krysset øverst til høyre i selve vindue eller du kan vente til vinduet lukkes automatisk.

Nå er det bare å sette i gang og utvikle en nettside. Når du er ferdig kan du lagre nettsiden via File, Save As…

Veien videre

Hvis du avslutter DreamWeaver og starter programmet på nytt får du følgende valg:

 • Home
  Dette er startsiden for DreamWeaver.

 • Your Work
  Her ligger filene du har lagret tidligere.

 • Quick Start
  Du får tilgang til filer som gjør det mulig å arbeide videre med, for eksempel en HTML-fil eller en PHP-fil.

 • Starter Templates
  Du får tilgang til en rekke maler som kan brukes til å arbeide videre med for å lage en nettside som passer dine behov.

 • Create New…
  Opprett ny nettside.

 • Open…
  Her kan du åpne en nettside som allerede er lagret.

Kode-modus eller design-modus

Har du et web-dokument åpent, for eksempel en HTML-fil, finner du Code Split Live øverst i dokumentet. Klikk på Code for kode-modus, det vil si du kan da kode nettsiden i HTML. Klikker du på Live vises nettsiden slik den ser ut i en nettleser. Klikk på Split for å vise begge deler, det vil si både Code og Live. Ønsker du å bruke WYSIWYG (Design)-modus klikker du på meny-knappen på høyre siden av Live og velger Design.

Les også: Innføring i webutvikling

Har du lyst å lære deg å kode en nettside med HTML? Det er lettere enn du kanskje tror. HTML er ikke programmering. Les mer om dette i vår guide.

Lag et større webprosjekt

Det er flere måter å starte å lage en nettside i DreamWeaver. Du kan bruke Quick Start hvis du bare skal lage en liten nettside, eventuelt for å teste ut programmet. Skal du derimot starte et større prosjekt bør du opprette nettsiden via menyvalget Site, New site. Fordelen er at det aktuelle prosjektet får en egen mappe.

Mer informasjon og hjelp

Lenker som gir deg mer informasjon om DreamWeaver og hjelp hvis du trenger den:

Videoer

Her finner du videoer som lærer deg å bruke DreamWeaver:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *