Få bedre oversikt over filene dine

Trenger du en liste over filer og mapper i en bestemt mappe i filutforsker, altså en oversikt over innholdet i en mappe, har du flere muligheter.

Les også: Windows-triksene

Hvorfor lage en slik liste? Jo, du kan jo skrive ut en slik liste slik at du har denne oversikten tilgjengelig uten å bruke filutforsker, altså som en dokumentasjon.

Kommandolinjen

Du kan lage en slik liste med kommandolinjen i Windows. Du starter da kommendolinjen ved å skrive cmd i søkevinduet i Windows og klikker deretter på kommandolinjen. Du må først naviger deg til den riktige mappen med kommandoene cd og cd.. Du kan deretter skrive følge kommando i I kommandolinjen:

dir > navn.txt

 

Det denne kommandoen gjør er å sende en tekstfil (.txt) til din brukermappe i Windows, denne mappen er som regel C:\brukere\brukernavn. Inneholdet i denne filen er en oversikt over innholdet i mappen du selv har spesifisert.

DirLister

Det finnes en app som gir deg flere muligheter. Du finner den på github.com – du finner selve programfilen på github.com/SanderSade/DirLister – last ned og pakk ut ZIP-filen og kjør programfilen (DirLister.exe).

Det er sannsynlig at du vil få opp et Windows beskytter PCen-vindu. Windows Defender velger å blokkere denne appen – det er veldig vanlig at apper som ikke er utviklet av Microsoft blokkeres på denne måten – dette er altså falsk alarm. Du kan bare klikke på Mer info-lenken og deretter Kjør likevel.

Du får nå opp programvinduet til DirLister og du får følgende faner:

  • Input – her legger du mappen du ønsker oversikten over. Klikk på Select folder og bla deg frem til mappen.

  • Output – her velger du mappen hvor tekstfilen skal sendes til – du kan blant annet velge om filen er på HTML-format eller rent tekstformat (.txt). Klikk på Select for å bla deg frem til mappen.

  • Log – loggføring.

  • About – informasjon om denne appen.

Til slutt kan du klikke på Start-knappen i DirLister-programvinduet for å sende filen til den bestemte mappen. Hvis det er første gangen du bruker denne appen må du først klikke på Set as default options før du klikker på Start.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *