Lag en flott fotobok med Cewe!


Skal du lage et fotoalbum eller en fotobok finnes flere muligheter. Vi skal på denne siden presentere produktet Cewe som gjør det mlig å lage og bestille fysisk fotobok av god kvalitet.

Les også: Slik lager du fotoalbum og fotobøker

Cewe

Cewe er et produkt som gjør det mulig å lage en fysisk fotobok av god kvalitet. Du laster ned en Cewe-programvare på din datamaskin, lager din fotobok og laster så opp fotoboken til leverandøren som skriver ut fotoboken. Du kan så hente fotoboken eller få den levert til et sted du selv spesifiserer.

Hva er Cewe?

Cewe er egentlig et dansk produkt, men Cewe finnes i en norsk versjon. Selve produksjonen, altså utskrift av fotobøkene, skjer i Tyskland. Nettsiden for den norske versjonen er cewe.no og det er her du laster ned programvaren – den støtter Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

Det kan nevnes at denne fotoboken er tilgjengelig også via cewefotobok.no og i tillegg er det enkelte fotobutikker som har inngått et samarbeide med Cewe om å tilby fotoboken via deres egne nettsider, for eksempel japanphoto.no. Uansett hvilken nettside du velger er produktet det samme, nemlig at du laster ned og installerer Cewe-programvare for å lage din fotobok. Les mer om Cewe på cewefotobok.no.

Slik lager du en fotobok

Du trenger faktisk ikke å registrere deg for å laste ned gratis programvare og for å lage fotoboken, men du må registrere deg når du skal bestille fotoboken.

 1. Last ned programmet fra cewe.no og installer.
 2. Du får opp et velkomstvindu for installasjon av Cewe-programmet. Klikk på Neste-knappen.
 3. Klikk på Godta-knappen for å godta lisensavtalen.
 4. I neste vindu kan du velge i hvilken mappe programmet installeres. Klikk på Neste-knappen for å godta mappen som er foreslått.
 5. Vent mens programmet installeres – dette kan ta tid – det avhenger hvor kraftig datamaskin du har.
 6. I det siste vinduet har du blant annet en mulighet til opprette skrivebords-ikoner. Klikk på Ferdig for å starte Cewe-programmet.
 7. Du får nå opp et vindu med en mulighet til å lage et julekort med Cewe-programvaren. Du kan klikke på «Design ditt eget julekort her» hvis du ønsker å bruke anledningen til å lage et julekort.

  Du kan eventuelt sette en hake ved «Ikke vis denne meldingen igjen» hvis du ikke ønsker å se denne meldingen igjen.

  Du kan ellers bare klikke utenfor julehilsen/julekort-vinduet for å fjerne vinduet og åpne selve Cewe-programmet.

 8. Nå kan du endelig sette i gang for å lage selve fotoboken. Du finner fotobok-alternativene via menyvalget CEWE FOTOBOK. Her kan du velge blant annet Stor, XXL eller Mini.
 9. Deretter kan du velge papirkvalitet og innbindinger. Du klikker deg videre på et alternativer du ønsker i din fotobok. Noen ganger er det mange alternativer, mens andre tilbyr kun ett alternativ. Dette avhenger blant annet av hva slags kvalitet du ønsker for din fotobok.
 10. Du skal etter hvert få opp programvinduet til Cewe-programmet, det vil si her skal du bestemme layout og sette inn tekst og bilder.

  En av mange fordeler med denne tjenesten er at du kan legge inn bilder direkte via filutforsker i selve programmet. Du får opp en filutforsker i meny til venstre (denne dukker opp når du har valgt en bestemt fotobok-type). Du trenger altså ikke å laste opp bildene først og deretter velge bilder for fotoboken.

  Skal du legge inn tekst kan du klikke på Ny tekst-ikonet i Tekst-verktøykassen på verktøyelinjen øverst (under menylinjen). Klikk deretter på et sted i fotoboken og du får opp en tekstboks som kan justeres. Så er det bare å skrive inn tekst i tekstboksen.

 11. Du kan lagre din fotobok via menyvalget Generelt. Her kan du enten velge Lagre eller Lagre som. Du får da en mulighet til å lagre fotoboken som en fil på din datamaskin.
 12. Det siste trinnet er å bestille fotoboken som du har lagd. Da kan du bruke menyvalget Handlekurv øverst til høyre eller Legg til handlekurs nederst til høyre. Husk at du må registrere deg for at dette skal fungere.

Det tar litt tid å sette seg inn i alle mulighetene i Cewe-fotobok. Du finner en rekke videoer som gjennomgår dette på cewefotobok.no.

Priser for Cewe-fotobøker

Cewe tilbyr fotobøker i flere prisklasser. Laveste pris er 79 NOK for et hefte som mini-fotobok. Høyeste pris (1099 NOK) har Cewe fotobok XXL panorama – hardcover – premium matt fotopapir (26 sider). Du betaler tilleggspris for ekstra sider. Du finner en prisoversikt på cewe.no. Husk å klikke på fanene for å få ulike prisklasser, det vil si XXL, XL, Stor og så videre.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.