Ccleaner lanserer helsekontroll for PC-er

Ccleaner er et program som kan brukes til å gjøre PC-en raskere ved å rydde bort overflødige programmer og filer.

Les også: Ccleaner-guide

Ccleaner 5.64

Nå er Ccleaner 5.64 nettopp lansert og blant nyhetene er noe de kaller for helsekontroll (Health Check). Du finner Ccleaner på ccleaner.com. Hvis du har Ccleaner allerede installert vil du få opp et vindu hvor du kan oppdatere programmet.

Når du kjører Ccleaner får du opp et vindu hvor du kan sette i gang helsekontrollen. Hvis ikke dette skjer kan du klikke på Health Check til venstre og deretter klikke på Neste for å sette i gang helsekontrollen.

Du skal klikke flere ganger på Neste og til slutt «Kom i gang». Når du klikker på Neste-knappen får du bare informasjon om hva Ccleaner skal gjøre. Det er først når du klikker på «Kom i gang» at selve funksjonen starter. Du får til slutt opp forslag om hva du kan gjøre for å gjøre PC-en bedre.

Du får opp fire knapper som setter i gang forskjellige oppgaver. Dette innebærer blant annet å fjerne sporingsprogrammer og søppelfiler. Det dukker også opp en knapp med ordene «Få den til å føle seg bedre». Meningen er at du skal klikke på en av knappene for å sette i gang den oppgaven som du ønsker.

Brukervennlig?

Vi synes egentlig ikke den nye helsekontrollen gjør Ccleaner mer brukervennlig, fordi valgene du får på skjermen er ikke innlysende eller selvforklarende – det er ikke opplagt hva de ulike knappene faktisk gjør. Dessuten virker ikke to av fire knappene – disse virker kun med betalversjonen Ccleaner Pro.

Oppsummering

Ccleaner har erstattet funksjonen enkel rydding med helsekontroll. Hensikten er kanskje å gjøre Ccleaner mer brukervennlig, men dette virker motsatt. Konklusjonen er at du skal klikke på «Få den til å føle seg bedre» for å rydde på PC-en. Når du er klar over dette er Ccleaner tross alt fortsatt å anbefale.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *