Populær e-bokleser har fått stor oppdatering

Calibre et populært program som kan brukes til å laste ned, lese e-bøker og til å organisere e-bøker. Det kan også brukes til å konvertere e-bøker fra det ene formatet til det andre. Det er nå lanserte en ny versjon med flere nye muligheter.

Gratis e-bokleser

Calibre er et gratis program som er basert på åpen kildekode og som kan kjøres på ulike typer enheter. Programmet kan brukes til å holde en oversikt over e-bøker – det støtter blant annet EPUB og MOBI (Kindle), og det kan brukes til å synkronisere e-bøker mellom forskjellige enheter.

Calibre 4.0

Denne e-bokleseren er nå klar i ny versjon og denne gangen er det stor oppdatering. Hele programmet har fått en overhaling. Du vil nok ikke merke store endringer før du åpner en e-bok. Da vil du se at Calibre er blitt mer minimalistisk – programmet fokuserer først og fremst på tekst og mindre på knapper og menyer. Dette er det mange som vil sette pris på.

Skal du lese e-bøkene på en PC kan du bla i e-bøkene med piltastene. Du kan også høyreklikke med musen (eller trykke på Esc-tasten på tastaturet) for å få flere kontrollmuligheter.

Last ned

Du finner Calibre på calibre-ebook.com. Godta lisensavtalen og installer. Du kan velge språkversjon for programmet, for eksempel norsk bokmål. Videre kan du velge produsent og enhet for dine e-bøker. Er du usikker på dette kan du bare klikke på Neste-knappen. Til slutt kan du klikke på Fullfør.

Last ned e-bøker

Du finner gratis e-bøker både på nettsiden drmfree.calibre-ebook.com og i vår egen guide. Når du har lastet ned en e-bok kan du legge den inn i Calibre via «Legg til bøker»-knappen øverst til venstre i Calibre-programmet.

Kilder: calibre-ebook.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *