Slå av PC-en på sekunder

Hvordan pleier du å avslutte Windows-PC-en din? Hvor lang tid tar det før PC-en faktisk slår seg av? Hva er den raskeste metoden som finnes? Det finnes en metode som kun tar noen få sekunder.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

På denne siden får du tips om hvordan du kan avslutte Windows på. Noen metoder er raskere enn andre.

Start, Avslutt

Dette er kanskje den mest naturlige og den mest skånsomme metoden, det vil si å klikke på Avslutt via startknappen. Eventuelt høyreklikke på startknappen og velge Avslutt.

Alt+F4

Hurtigtasten Alt+F4 fungerer på alle Windows-versjoner. Du må imidlertid klikke på OK-knappen for å bekrefte valget og dette tar tid.

Shutdown-kommando

Det finnes en innbygd kommando i Windows for å avslutte Windows. Hvis du åpner Kjør-vinduet i Windows (hurtigtast Windows+R), skriver inn følgende kommando, og trykker på Enter-tasten slås PC-en av:

shutdown /s /f /t 0

Du kan gjøre denne prosessen enklere ved å opprette en snarvei på skrivebordet. Det gjør du på følgende måte:

  1. Høyreklikk på skrivebordet i Windows og velg Ny, Snarvei fra menyen.
  2. Skriv følgende i programvinduet. %windir%\system32\shutdown.exe -s -t 0 Klikk på Neste-knappen for å opprette snarveien.
  3. Skriv inn et beskrivende navn i vinduet, for eksempel Avslutt. Klikk på Fullfør-knappen
  4. PC-en avsluttes når du kjører denne snarveien.

Av/På-knappen

Den raskeste metoden og som kun tar noen få sekunder er å trykke på og holde nede Av/På-knappen på PC-en. Men, husk at denne metoden er ganske brutal, hvis du for eksempel har noen programmer kjørende i bakgrunnen vil du mista data i disse programmene. Denne metoden er likevel kjekk å ha hvis for eksempel PC-en låser seg.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *