Vi har testet Amazon Musikk

Spotify er kanskje den mest populære strømmetjenesten for musikk, men nå kommer Amazon for fullt.

Les også: Spotofy-guide

Amazon lover over 50 000 000 låter med god lydkvalitet. Meningen er å teste tjenesten, men det går ikke som planlagt.

Amazon Music HD

Den nye tjenesten har fått navnet Amazon Music HD og prisen er 12,99 USD per måned for Prime-kunder og 14,99 USD (134 NOK) per måned for Amazon-kunder. Første 90 dager er gratis.

Denne tjenesten er tilgjengelig i mange land, tilsynelatende også i Norge. Vi må være registrert i Amazon for å bruke musikktjenesten.

Vi går til amazon.com – klikker på «Try it free» og klikker videre på «Start your free trial» – går deretter til amazon.com og klikker til slutt på «Listen now». Da får vi opp en nettside med selve tjenesten Amazon Music!

Høy lydkvalitet

Amazon Music bruker lydformatet FLAC (free lossless audio codec) som betyr tapsfri lydkomprimering og det betyr høy lydkvalitet, altså CD-kvalitet.

Minimalistisk grensesnitt

Brukergrensesnittet for den nye Amazon Music er minimalistisk og det er positivt. Søkefunksjonen er øverst og en del kontrollknapper for musikken.

Til venstre finner vi følgende:

  • Home – denne lenken går tilbake til forsiden av tjenesten.

  • Stations – her finner vi stasjoner for forskjellige musikk-sjangere, vi får en liste med musikk fra ulike tiår,

  • Playlists – vi finner en oversikt over spillelister.

  • Purchased – en liste over låter vi har kjøpt.

  • Amazon Music Store – en lenke til Amazon sin butikk.

  • Brukernavnet ditt – her får vi tilgang til våre innstillinger for tjenesten.

I midten får vi forslag om låter, musikk-kategorier, nyheter og topplister.

Registrering går ikke som planlagt
Vi skal nå sette i gang og høre på noen låter, men vi får da en ny «Start-30-Day-Free-Trial»-melding. Vi trodde via hadde startet en prøveperiode på 90 dager allerede, men blir nå usikker. Vi klikker på meldingen og vi får da opp en «Sign-up and pay»-melding. Dette er jo veldig forvirrende – får vi en gratis prøveperiode eller får vi ikke det? Vi velger å klikke på meldingen for å gå videre. Vi får en ny «Start-30-Day-Free-Trial» og når vi klikker på denne får vi opp en melding om at vi allerede er registert.

Vi konkluderer med at tjenesten Amazon Music egentlig ikke er tilgjengelig i Norge, men at dette forteller ikke Amazon oss om i klartekst.

Konklusjon

Amazon Musikk ser veldig lovende ut. Utvalget av musikk er på samme nivå som Spotify og musikk-kvaliteteten er topp. Det eneste minuset er at prisen er litt høyere enn for Spotify.

Problemet er bare at vi får ikke testet ut tjenesten. Vi får en oversikt over musikk, men vi får ikke avspillt noen låter. Tjenesten går i evigløkkke med at vi må registrere oss, men så slår tjenesten fast at vi allerede er registert. Dette skjer om og om igjen.

Amazon Musikk forteller oss ikke i klartekst at vi ikke kan bruke tjenesten, men i praksis er den ikke tilgjengelig for oss. Vi kan nevne at vi prøvde en annen nettleser, men med samme resultat. Har noen av leserne våre som er i Norge klart å avspille noen låter? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *