Adobe XD får nye funksjoner

Adobe XD er et verktøy som blant annet kan brukes til å designe et brukergrensesnitt for et produkt, for eksempel være en nettside eller en app.

Les også: Adobe Creative Cloud?

Hva er Adobe XD?

Adobe XD er et verktøy for å designe et brukergrensesnitt for et produkt og lage en prototype av et produkt som krever interaktivet. Det kan for eksempel være en nettside eller en app.

Hensikten med XD er å brukes i startfasen av produktutvikling. Brukere som tidligere har brukt for eksempel Photoshop eller Illustrator kan bruke XD for den delen som har med design å gjøre. Det er rett og slett enklere å bruke XD enn større apper og det passer også bedre til en presentasjon av et produkt. Du finner en rekke videoer på adobe.com som viser deg hvordan Adobe XD brukes.

XD er ikke et utviklerverktøy som lager kode, det vil si det brukes ikke til å lage nettsider eller apper. XD brukes altså til å lage en skisse av en ide du har for et bestemt produkt.

Last ned

Du finner XD på adobe.com – den støtter kun 64-bit Windows 10 i tillegg til Mac. Har du 32-bit Windows får du ikke lastet den ned. Du finner systemkravene på adobe.com. Adobe XD krever innlogging via Adobe CC-appen – den blir lastet ned samtidig som XD-appen. Adobe XD kan også lastes ned via Creative Cloud-appen, men systemkravene må fortsatt oppfylles for at nedlastingen skal være tilgjengelig.

Adobe XD finnes i gratisversjon med begrensede muligheter, men den krever uansett innlogging via Adobe Creative Cloud-konto. Du må altså registrere deg på Adobe CC for å kunne bruke Adobe XD. Du finner detaljene på adobe.com.

Nye funksjoner

Adobe XD har fått nye funksjoner som blant annet Coediting, Document History, Component States og Share mode. I tillegg er en rekke feil som ble oppdaget i forrige versjon nå blitt fikset. Ytlesen er også forbedret.

Du finner detaljene på Adobe.

Videoer som presenterer nyhetene

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *