Gratis verktøy mot ransomware
Verden opplevde i løpet av 2017 tre kraftige dataangrep i form av ransomware. Ekspertene er enig i at det kommer flere angrep. Nå kan du laste ned et nytt verktøy mot ransomware. Acronis Ransomware Protection er gratis.

Hva er egentlig ransomware?

Ransomware er en type skadelig programvare som blir installert på din datamaskin uten at du er klar over det. Virkningen av ransomware er at det låser filer på din datamaskin slik at du ikke får tilgang til dine egne filer. Du vil etter hvert få krav om løsepenger for å få tilgang til dine egne filer. Filene krypteres på en måte som gjør at du får ikke tilgang til filene uten å betale løsepenger.

Angrep i 2017

Verden opplevde tre omfattende ransomware-angrep i løpet av 2017:

Gratis verktøy mot ransomware

Acronic er et selskap bak programmet som True Image som kan brukes til å sikkerhetskopiere data. Nå har selskapet lansert en beskyttelse mot ransomware og denne gangen er det helt gratis.

Programmet overvåker prosesser som kjører i bakgrunnen og blokkerer alle forsøk på å kryptere dine data. Dersom data likevel blir kryptert slik at du ikke får tilgang til dine filer, vil programmet kunne hjelpe deg med å gjenopprette filene.

Acronis Ransomware Protection har et enkelt og brukervennlig grensesnitt. Det viser prosesser som kjører. Du kan selv tillate (white-list) enkelprosesser. Du får også 5 GB gratis lagringsplass i nettskyen, men da må du opprette konto der.

Last ned

Du finner Acronis Ransomware Protection på acronis.com. Det støtter Windows 7, 8.1 og Windows 10.

Kilde: intowindows.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *