Windows 11 endelig voksen!

Windows 11 ble lansert i oktober 2021 og det er derfor ett år siden systemet ble lansert.

Les også: Windows 11 lansert

Det er først nå, ett år senere at Windows 11 begynner å ligne et system vi kan like.

Les også: Stor oppdatering for Windows 11

Slik oppdaterer du

Du kan oppdatere via Start, Innstillinger, Windows Update. Du skal da se meldingen «Windows 11, versjon 22H2 er tilgjengelig». Klikk på «Last ned og installer» for å installere den store oppdateringen!

Oppdateringen ikke klar?

Hvis ikke du ser «Windows 11, versjon 22H2 er tilgjengelig» i Windows Update kan du prøve et innebygd feilsøkeverktøy i Windows. Du finner dette verktøyet via Start, Innstillinger, System, Feilsøking, Andre feilsøkingverktøyet. Klikk på Kjør-knappen ved Windows Update og vent til feilsøking er fullført. Du finner flere tips på windowscentral.com

Hvis du fortsatt ikke klarer å installere den siste store oppdateringen kan forklaringen være at Microsoft har blokkert denne oppdateringen for en del brukere på grunn av problemer som har dukket opp etter lansering. Du må da rett og slett bare vente!

Oppgavebehandling

Oppgavebehandlingen har fått nytt design som gir det samme designet som resten av Windows 11. Vi får tilgang til nye effekter og flere muligheter.

Berøringsfunksjoner

Bruker du en datamaskin med berøringsskjerm kommer den nye Windows-oppdateringen med store forbedringer. Vi kan nå sveipe nedenfra og opp på skjermen for å få opp Startmenyen.

Windows Update

Microsoft har lært av sine feil. Tidligere har Windows fått store oppdateringer med flere nye funksjoner – dette har vist seg å få store negative konsekvenser med ustabil Windows. Oppdateringene skal nå bli smalere noe som reduserer risikoen for store feil.

Startmenyen

Vi kan endelig skreddersy Startmenyen slik vi ønsker å ha den. Vi kan blant annet opprette mapper i Startmenyen. Høyreklikk på Startmenyen for å få opp mulighetene. Denne menyen er ikke helt som vi er vant i Windows 10, men dette er i riktig retning.

Du finner detaljene på microsoft.com.

Kilder: windowscentral.com (1), windowscentral.com (2), howtogeek.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *