BleachBit rydder effektivt på PC-en din

Ettert hvert som du bruker PC-en din og surfer på nettet samles det opp midlertidige filer. Gjør du ikke noe med dette vil PC-en din sakte, men sikkert bli tregere. BleachBit er et gratis program som fjerner disse filene og som dermed bidrar til å gjøre PC-en dine raskere.

Les også: Programvare-porten

Det finnes ganske mange programmer som gjøre det samme som BleachBit, men dette programmet er gratis og basert på åpen kildekode.

Last ned

Programmet støtter nettlesere som Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera og Safari. Du finner BleachBit på bleachbit.org, men vær oppmerksom på å ikke klikke på reklamen på nettsiden – denne ser nemlig ut som nedlastingslenken, men er altså reklame for et annet produkt. Det du skal klikke på er «Download now»-lenken. Du finner nedlastingslenken på bleachbit.org/download/windows, men også her er det reklame som er fort gjort å klikke på reklame i stedet for BleachBit-filen. Det er «BleachBit-3.0-setup.exe» du skal laste ned og kjøre. Programmet finnes i norsk språkversjon – den kan du velge under installasjonen.

Slik fungerer BleachBit

Programvinduet til BleachBit er ganske minimalistisk. Du får en liste over programmer til venstre. Poenget er at du skal merke filer du ønsker at BleachBit skal fjerne. Du skal først merke filer som skal fjernes og deretter klikke på ikonet med den gule kosten øverst til venstre i BleachBit-vinduet for å fjerne de merkede filene.

Før du klikker på rense-kosten kan du klikke på en bestemt fil for å få informasjon om hva som faktisk blir fjernet. Ingen filer er valgt i utgangspunktet.

Du bør ikke kjøre noen programmer i bakgrunnen mens du kjører BeachBit. Klikk på Forhåndsvisning-knappen (forstørrelsesglasset øverst til venstre) for å få en liste over filer som blir fjernt dersom du kjører BeachBit. Denne knappen gjør ingen endringer i systemet. Du kan bruke denne knappen til å justere valgene, det vil si før du bestemmer deg for å fjerne filene. Klikk til slutt på Rens-knappen (den gule kosten) for å fjerne filene du har valgt. Klikk på Delete-knappen for å bekrefte slettingen.

Det kan være en utfordring å vite hva du bør fjerne, men det er typisk filer fra nettleseren du bruker mest, det vil si filer som historikk, hurtiglager, nedlastingshistorikk og økter. Husk at du kan klikke på en av renserne på listen og lese mer om denne til høyre i programmet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *