Asus Zenbook er et risikoprosjekt

Vi ønsker med denne artikkelen å fraråde fra å kjøpe Asus Zenbook.

Les også: Guide for kjøp av ny PC

Vi kjøpte selv en slik PC og problemene har stått i kø. Vi har også googlet problemstillingene og det viser seg at vi slett ikke er alene om problemene.

Ikke kjøp Asus Zenbook

Dette er noen av grunnene.

  • Irriterende skjermsparer
    Asus Zenbook har en innebygd skjermsparer som settes i gang automatisk etter 30 minutter dersom du ikke bruker PC-en i løpet av denne perioden. Denne funksjonen er ikke mulig å slå av via Windows, men etter mye om og men, fant vi ut av dette. Det er med andre ord mulig å slå av skjermspareren, men det er slett ikke enkelt. Asus informerer ikke om dette på sine nettsider – vi måtte google problemet for å finne løsningen. Les mer i vår artikkel.

  • Bråkete vifte
    Viften i Asus Zenbook har alt for mye støy og denne støyen er kontinuerlig, uten pause. Etter mye googling viser det seg at svært mange har dette problemet. Les mer i vår artikkel.

  • Defekte batteri?
    Fire uker etter at PC-en er kjøpt begynner PC-en å slå seg av automatisk og i mange tilfeller lar den seg ikke starte. Vi mistenker at dette skyldes defekte batteri.

Ny modell i 2022

Asus har lansert en ny modell av denne typen i 2022, nemlig Zenbook PRO 14 duo OLED. Denne modellen blir presentert som enda kraftigere enn tidligere modeller fra Asus.

Vi advarer mot denne modellen. Grunnen til dette er den samme som for tidligere Zenbook-modeller. Erfaringer viser at såpass små PC-er (ultra portable bærbare) takler svært dårlig å ha såpass kraftig prosessor.

Har du en annen erfaring?

Hva med deg? Har du Asus Zenbook? Del gjerne dine erfaringer i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *