Finn duplikater med denne appen

Det finnes ganske mange programmer som kan brukes til å fjerne duplikate-bilder, det vil si bilder som er like eller identiske med andre bilder.

Les også: Fotoapper for alle

Find.Same.Images.OK er et gratis program som kan brukes til å finne og eventuelt fjerne duplikat-bilder.

Last ned og bruk

Du finner Find.Same.Images.OK på softwareok.com. Vær oppmerksom på at du skal IKKE klikke på DOWNLOAD-lenken – dette er en reklame for et annet produkt. Det du skal klikke på er «Find Same Image OK Installer zip» eventuelt 64-bit-versjonen. Last ned, pakk ut ZIP-filen og gjør installasjonsfilen. Klikk på Installer og godta lisensavtalen.

Programmet har en rekke innstillingsmuligheter, blant annet Sammenlign alle, Ytelse og kvalitet, Rotert bilde, Vendt bilde og Negativt bilde. Her er det bare å velge det du ønsker. Videre kan du velge mappen som programmet skanner og finner bilder.

Det første du bør gjøre er å bla deg frem til mappen hvor bildene dine er plassert. Du ser en sti under Start-knappen, dette er kanskje C:\. Klikk på knappen til høyre for å bla deg frem til bildene dine. Deretter kan du klikke på Start-knappen.

Nå settes i gang en prosess hvor programmet leter etter bilder som ligner hverandre. Det er bare å vente. Skannetiden avhenger av hvor mange bilder du har lagret og hvor kraftig din datamaskin er. Har du lagret mange bilder på din datamaskin og skal skanne alt kan hele prosessen faktisk ta ganske lang tid.

Du får til slutt en liste over bilder nederst i programvinduet og kan klikke på enkeltbildene i denne listen til venstre. Du får da opp to bilder øverst som viser det ene bildet, pluss det andre bildet som er duplikat. Det er en fordel å dra kantene på menyene slik at du ser hele stien til bildet. Du kan høyreklikke på ett av bildene og velge søppelbøtte fra menyen for å slette den ene bildet. Hvis ikke det virker kan du første klikke på bildet du ønsker å slettet og deretter klikke på Søppelbøtte øverst i programvinduet.

Konklusjon

Grensesnittet i denne appen er ikke særlig moderne selv om det nylig er blitt oppdatert, men vi har prøvd og det fungerer som det skal. Du må bare justere (dra kantene med musepekeren) kantene i programvinduene slik at du får bedre oversikt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *