Gratis app for prosjekt-arbeid

Driver du med å samle inn informasjon på nettet og trenger et verktøy for å organiserer dette kan Zotero være midt i blinken for deg.

Les også: Programvare-porten

Zotero er basert på åpen kildekode og er helt gratis og kan integreres med en tekstbehandler eller en nettleser. Du kan bruke Zotero til å samle data og organisere dette og du kan også dele dette med andre brukere. Skal du benytte deg av nett-funksjonene må du registrere deg.

Denne appen støtter også plugins så du kan utvide funksjonaliteten.

Brukergrensesnittet

Selve Zotero-vinduet er delt i tre paneler:

  • My Library til venstre – her finner du en oversikt over dine data.
  • Panel til høyre – denne delen får innhold når du begynner å jobbe med Zotero.
  • Område i midten – her dukker det opp data alt etter hva du velger i venstre panel.

Sett i gang

Du klikker på det grønne pluss-ikonet i midten for å opprette nytt prosjekt. Her kan du velge Book, Book Section, Document, Journal Article og Newspaper Article. Klikk på More for å få masse flere valg. Er du usikker på hva du skal velge kan du for eksempel starte med Document. Dokumentet lagres automatisk og plasseres i utgangspunktet under «Unfiled Items».

Du kan flytte (klikk-og-dra) enkeltprosjekter i mapper du selv ønsker. Klikk på «New Collection»-ikonet øverst til venstre for å opprette nye mapper.

Zotero kan integreres i nettleseren din og derfor får du enkel tilgang til funksjonene mens du søker på nettet og kan organisere ting du finner der. Du kan legge ting til ditt bibliotek – det støtter videoer, lydfiler, PDF-filer og bilder.

Last ned

Du finner Zotero på zotero.org. Du kan velge mellom Standard og Custom under installasjonen. Du velger Standard hvis du er usikker. Når Zotero er ferdig installert får du en mulighet til å installere et tilleggsprogram for nettleseren din. Zotero støtter Chrome, Firefox, Safari og Opera. Dermed får du Zotero integret i nettleseren.

Kilde: thewindowsclub.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *