Ta kontrollen over Windows-oppdateringer!
I gamle dager kunne du selv bestemme når Windows blir oppdatert. I Windows 10 gjelder ikke dette lenger – Windows blir oppdatert automatisk.

Les også: Slik får du kontroll over Windows Update

For folk flest er ikke dette noe problem, fordi de ønsker som regel ikke å måtte tenke på å oppdatere Windows manuelt.

Noen ønsker mer kontroll

Det er likevel mange brukere som ønsker å selv kunne bestemme når Windows oppdateres. Dette gjelder spesielt hvis det er blitt oppdaget oppdateringer som er dårlige/skadelige.

Det er heldigvis sjelden at det dukker opp potensielt skadelige oppdateringer, men det skjer. Har du Windows 10 Pro kan du selv bestemme om oppdateringer blir forsinket, men ikke med Windows 10 Home (de fleste hjemmebrukere har denne).

Update Manager for Windows (wumgr)

Update Manager for Windows (wumgr) er en app som gir deg tilbake kontrollen over Windows Update. Dette programmet er inspirert av Windows Update MiniTool. De to programmene er faktisk ganske like, men Windows Update MiniTool er ikke blitt oppdatert på en del år.

Den store fordelen med dette programmet er at det gir deg en liste over oppdateringer og gir deg en mulighet til å behandle (blokkere installasjon eller slette) oppdateringene slik du ønsker. Dette gir deg samtidig et ansvar som ikke alle brukere ønsker å ha. Du bruker dette programmet uansett på eget ansvar.

Last ned og bruk

Du finner WuMgr på github.com eller på majorgeeks.com (under DOWNLOAD LOCATIONS). Pakk opp og kjør programfilen (wumgr.exe). Dette programmet krever ikke installasjon – du bare kjører programfilen og denne filen henter en liste over Windows-oppdateringene.

Du får da opp programvinduet for Update Manager for Windows når du kjører wumgr.exe. Klikk på Search-ikonet til venstre for å hente en liste over oppdateringer. Når prosessen er ferdig har du flere valg. Du kan merke spesifikke oppdateringer og velge (via ikoner til venstre) å laste ned (download), installere (install), avinstallere (søppel-ikonet), velg å blokkere installasjon av den aktuelle oppdateringen (hide) eller kopiere Microsoft-lenker (informasjon om den aktuelle oppdateringen) til utklippstavle (get links).

Konklusjon

Fordeler:
Du kan merke bestemte oppdateringer og velge at disse oppdateringene skal blokkeres dersom du klikke på hide-ikonet. Du kan på samme måten avinstallere (via søppel-ikonet) oppdateringer som allerede er installert.

Ulemper
Du må på forhånd vite hvilke oppdateringer du skal blokkere eller slette.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.