Lag din første blogg med WordPress!

Denne guiden er for deg som har lyst å lage en nettside eller en blogg, men som ikke ønsker å installere bloggen på en server.

Les også: WordPress-skolen

Alternativet WordPress.com kjøres som en nettjeneste og installeres ikke på et webhotell. Fordelen er at løsningen er enklere å sette i gang, men samtidig er den mindre fleksibel. Dette er perfekt for deg som ønsker å lage din først nettside eller en blogg.

Har du allerede en erfaring med WordPress og ønsker å gå videre kan du lese mer i denne guiden. Alternativet WordPress.org tilbyr et mer avansert løsning med langt flere muligheter og fleksibilitet.

Skal du opprette en blogg på en enklere måte, er WordPress.com et godt alternativ. Det er både enkelt og passer godt for deg som ikke har behov for mange avanserte funksjoner, og i tillegg ikke har behov for eget domene for bloggen din. WordPress.com fungerer direkte i nettleseren din, du trenger ikke å installere noe, bare registrere deg.

Sett i gang med WordPress.com

Skal du satse på WordPress.com starter du med å besøke wordpress.com. Du klikker da på Start Your Website-knappen.

På neste siden skal du logge deg inne eller registrere deg. Skriv inn e-postadresse og passord. Klikk på Opprett konto for å bekrefte registreringen.

På neste side skal du velge et domene. Navnet du velger blir et underdomene av wordpress.com, på denne måten: «navn».wordpress.com – du må velge et navn som ikke allerede finnes i systemet, det vil si som ikke allerede er opprettet av en annen bruker. Vær klar over at du vil få flere forslag om domenenavn når du har skrevet noe i vinduet, inkludert domene du må betale for. Det er kun underdomene av wordpress.com som er helt gratis.

Poenget er at du skal komme med forslag til domenenavn helt til du ser at ditt domenenavn er blitt godtatt – da er dette valget ett av gratisalternativene som dukker opp på listen.

Til slutt vil du få opp prisen gratis når du har valgt et underdomene av wordpress.com som ikke andre allerede har valgt. Da klikk du på Velg-knappen.

WordPress.com er i utgangspunktet enkelt å bruke, men det som kanskje er vanskeligst i denne prosessen, er å velge nettadresse for bloggen din. Du bør ta deg god tid til å tenke på navnet du velger for ditt domenen. Adressen bør helst være kort og beskrivende, men navnet du velger avhenger av hva du skal blogge om, det kan være fotobok, reiseblogg, eller noe annet.

På neste side kan du velge en pakke. Vi sysnes WordPress har gjort dette valget litt forvirrende, fordi her får du flere kommersielle alternativer som ikke er gratis. For å fortsette med gratispakken klikker du på «start with a free site».

Bloggen er opprettet!

Nå er nettsiden/bloggen din faktisk opprettet allerede! Men, den er foreløpig ikke aktivert ennå.

For du aktiverer bloggen din kan det være lurt å bli bedre kjent med verktøyene. Du finner masse tips i vår WordPress-guide om hvordan du gå videre.

Les også: WordPress-guiden

Denne bloggen har temaet Hever som standard. Et tema for WordPress-blogg definerer utseendet på bloggen din. Du kan endre temaet via menyvalget Utseende. Du oppretter nye innlegg via menyvalget Innlegg.

Aktiver bloggen din

Du skal nå ha fått en melding fra WordPress på din e-postkonto. Bruk denne meldingen til å aktivere din WordPress-blogg!

Har du ikke mottat en slik melding, kan du sjekke om den har eventuelt havnet i spam-mappen!

Du kan også aktivere bloggen din hvis du åpner nettadressen til bloggen i nettleseren og klikker på Lanser netsted.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *