Stor WordPress-oppdatering

WordPress 5.3 er nå klar for nedlasting og installasjon. Dette er en stor oppdatering med flere nyheter innen blokker.

Les også: WordPress-skolen

WordPress 5.3

WordPress har altså gjort store endringer og lover et mer intuitivt og brukervennlig system. Brukerne skal få større frihet til å utvikle sine nettsider og blogger med nye layout-muligheter og stil-variasjoner. Du skal rett og slett få mer kontroll over utseendet av din nettside/blogg, heter det i en pressemelding fra WordPress.

WordPress 5.3 får flere nyheter innen blokker, inkludert en gruppe-blokk som gjør det mulig å organisere blokker i forskjellige farger. Denne oppdateringen inkluderer også temaet Twenty Twenty som skal by på større fleksibilitet enn mange andre WordPress-temaer.

Last ned

Du skal få en lenke i kontrollpanelet i WordPress som gjør det mulig å oppdatere til versjon 5.3. Før du gjør dette bør du ta sikkerhetskopi av siden/bloggen din, fordi dette er en såpass stor oppdatering.

Les også: Slik tar du backup av WordPress

Hva synes du?

Vi har foreløpig ikke fått testet ut WordPress 5.3, men vi frykter at endringene blir såpass store at WordPress blir vanskeligere å bruke. Det var mange som fikk store utfordringer da versjon 5.0 ble lansert, spesielt de som liker å bruke egen HTML-kode. WordPress 5 har riktignok en HTML-blokk, og den redder mye, men kodingen blir veldig stygg og rotete. Det nye systemet ødelegger mye av kodingen. Hensikten med blokkene var jo å gjøre redigeringen enklere, men det er mange som får en motsatt opplevelse.

Nå er det store spørsmålet om hvilken retning WordPress 5.3 går. Blir det lettere slik det påstås i pressemeldingen eller blir det mer rot?

Kilde: wordpress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *