Her er Windows-funksjonen «alle» har ventet på




Den store oppdateringen Windows 10 April 2018 Update ble lansert for noen dager siden og den store nyheten er tidslinjen som skal gi deg en oversikt over alt du jobber med på PC-en din.

Les også: Last ned Windows 10 April 2018 Update

Hva er egentlig tidslinjen?

Tidslinjen («Timeline») i Windows 10 er egentlig en utvidet oppgavebehandling. Den viser dine aktiviteter på denne PC-en og du kan også synkronisere aktivitetene til andre PC-er i det lokale nettverket. Har du jobbet med dokumenter eller noe annet på den ene PC-en kan du fortsette å jobbe med dette på en annen PC.

Du finner den nye funksjonen til høyre for søkeikonet i Windows. Den er merket med Oppgavevisning hvis du holder musepekeren over ikonet. Hvis ikke du ser ikonet kan du høyreklikke på oppgavelinjen nederst i Windows og velge «Vis Oppgavevisning-knappen». Du kan også aktivere visningen via Start, Innstillinger, System, Fleroppgavekjøring, Tidslinjen. Her kan du eventuelt slå på «Vis forslag av og til på tidlinjen».

Denne funksjonen kan sammenlignes med historikk-funksjonen i nettleseren, det vil si den samler inn informasjon om hva du gjør på PC-en din. Den logger hvilke apper du bruker og hvilke dokumenter du åpner.

Nyttig verktøy

Tidslinjen kan absolutt være et nyttig verktøy for multitaskere, det vil si for deg som jobber med flere prosjektet og oppgaver samtidig. Du får rett og slett ryddig oversikt over jobbene.

Ikke perfekt

Microsoft ignorerer tredjepartsapper. En av svakhetene med tidslinjen er at den har tendens til å kun overvåke apper fra Microsoft, det vil si at funksjonen kan finne på å ikke overvåke nettlesere som ikke er fra Microsoft. Dette er forresten ikke det eneste Microsoft-funksjonen som oppfører seg slik – Windows Defender som er innebygd i Windows 10 har tendens til å reagere feilaktiv (falske virusalarmer) på apper som ikke er fra Microsoft – les mer i vår artikkel.

Synkroniser dine aktiviteter

Ønsker du å ha tidslinjen aktivert og synkronisere dine aktiviteter kan du klikke på Start, Innstillinger, Personvern, Aktivitetslogg og merke «La Windows synkronisere aktivitetene min fra denne PC-en til skyen».

Du kan deaktivere tidslinjen

Du har en mulighet til å deaktivere tidslinjen hvis ikke du liker at dine aktiviteter blir overvåket og registrert. Funksjonen tidslinjen er i utgangspunktet slått på, men du kan deaktivere den via Start, Innstillinger, Personvern, Aktivitetslogg. Her kan du fjerne haken ved «La Windows samle inn aktivitetene min fra denne PC-en» – da deaktiverer du funksjonen. Du har også muligheten til å tømme aktivitetsloggen ved å klikke på Fjern-knappen under «Tøm aktivitetslogg»

Kilder: howtogeek.com, pcworld.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.