Feil i Windows Defender berører mange

Bruker du Windows 10 med Windows Defender kan det oppstå en feil som gjør at Windows lager tusenvis av ekstra filer.

Les også: Guide: Windows Defender

Windows Defender

Windows Defender lagrer tusenvis av filer i denne mappen:

C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store

Hvis ikke du finner ProgramData-mappen er du trolig ikke berørt av denne feilen. Dersom du finner mappen ProgramData vil du få en melding om at du ikke har tilgang til denne mappen – det er bare å klikke på Fortsett for å få denne tilgangen.

Du kan altså hende at du finner et stort antall filer i Store-mappen. Det kan dreie seg om flere titalls tusen eller over hundre tusen filer. Det kan dreie seg om mange gigabyte med data.

Denne feilen kan påvirke operasjoner som synkronisering og sikkerhetskopiering. Det varierer hvor sterkt dette vil påvirke systemet.

Er du berørt?

Det er versjonsnummer 18100.5 som skal være rammet av dette. Du kan selv sjekke dette via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet, Windows Sikkerhet, Åpne Windows Sikkerhet. Klikk på Innstillingsikonet nederst til venstre og klikk videre på Om-lenken. Her står nummeret som motorversjon.

Hva bør du gjøre?

Du kan slette filene i mappen, men de lages bare på nytt. Microsoft vet om denne feilen og driver nå og lager en oppdatering som fikser den, men det er usikkert når den kommer. Et alternativ er å slå av sanntidsbeskyttelse i Windows Defender, men hvis PCen din har nok lagringsplass er ikke dette noe problem.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *