Stor Windows-oppdatering er klar

Microsoft har nå lansert en ny stor oppdatering for Windows 10.

Les også: Den store Windows-guiden

Den nye oppdateringen har fått betegnelsen Windows 10 21H1.

Det dreier seg heldigvis ikke om mange nye funksjoner – heldigvis fordi tidligere erfaringer har vist at jo flere nye funksjoner jo mer ustabil blir oppdateringen.

Hva er nytt?

Dette er noen av nyhetene i versjon 21H1:

  • Kamerastøtte
    For de som bruker et Windows Hello-kompatibelt eksternt kamera med en PC som allerede har et innebygd kamera, bruker Windows automatisk det eksterne kameraet som standard for Windows Hello.

  • Windows Defender blir bedre
    Windows 10 får bedre sikkerhet. Dette inkluderer bedre internt antivirus i Windows Defender. Dette innebærer blant annet at dokumenter åpnes raskere, samtidig som de fortsatt kontrolleres for skadevare.

  • WMI og GPSVC
    Forbedringer i Windows Management Instrumentation (WMI) og Group Policy Service (GPSVC) med blant annet bedre ytelse.

Slik får du tak i oppdateringen

Vanligvis advarer vi brukere mot å installere store oppdateringer for Windows med en gang – du bør uansette vente noen dager. Erfaringen har nemlig vist at store oppdateringer kan ha feil.

Denne oppdateringen er annerledes – den er mindre enn vanlig – såpass liten at det tar kortere tid å installere den enn vanlig sikkerhetsoppdatering som kommer hver måned – det er i hvert fall vår erfaring. Dermed innebærer denne oppdateringen mindre risiko enn vanlig stor oppdatering for Windows.

Det er uansett ditt valg om du oppdaterer med en gang eller venter noen dager. Har du en PC du jobber med til daglig kan det være lurt å vente.

Ønsker du likevel å sette i gang med å oppdatere kan du gjøre dette via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet. Klikk på Se etter oppdateringer. Det skal da dukke opp en lenke som kan brukes til å laste ned og installere 21H1. Under overskriften «Funksjonsoppdatering for Windows 10. versjon 21H1» kan du klikke på «Last ned og installer»

Hvis ikke du får opp en lenke for å installere den nye store oppdateringen kan du oppdatere via nettsiden microsoft.com – bare klikk på Oppdater nå og følg instruksene.

Kilder: Microsoft (1), Microsoft (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *