Derfor bør du vente med å oppdatere Windows
Microsoft lanserte en stor oppdatering for Windows 10 i begynnelsen av oktober, men måtte senere trekke den tilbake på grunn av alvorlige feil. En ny oppdatering er snart klar, men du bør ikke installere den med en gang.

Les også: Windows 10-feilen er fikset

Ta backup først!

Det er sikkert mange som er spente på den nye store oppdateringen, men du bør vente et par dager eller en uke på å installere den hvis du har muligheten til dette. Dette gjelder spesielt for en arbeids-PC du jobber med til daglig. Har du en ekstra PC er ikke dette like farlig. Du bør uansett ta sikkerhetskopi av viktige filer før du setter i gang.

Poenget er at du bør ikke bruke verktøy som setter i gang eller fremskynder oppdateringsprosessen som for eksempel bruk av Media Creation Tool. Du bør heller ikke bruke funksjonen «Se etter oppdateringer» via Start, Innstillinger og Oppdatering og sikkerhet. Du bør rett og slett bare vente.

Har du Windows 10 Pro er det enklere å utsette oppdateringen – denne utgaven har en avanserte alternativer (via Oppdatering og sikkerhet) som gjør det mulig å stanse oppdateringer midlertidig. Windows 10 Home har ikke denne muligheten.

Derfor bør du vente

Den akutelle oppdateringen er fortsatt ikke sluppet – det er foreløpig kun Windows Insidere som tester den. Det er likevel greit å være forberedt på det som kommer om noen få dager. Det har nå gått noen dager siden betatestere har fått prøve den og allerede nå er det oppdaget en rekke feil.

Problemer i kø – På answers.microsoft.com blir det meldt om blåskjerm på HP-enheter. Microsoft skal visstnok ha fikset denne feilen allerede med en ny oppdatering på catalog.update.microsoft.com. Videre er det på nettstedet reddit.com meldt om lydproblemer.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *