Visuelt søkeverktøy for Wikimedia-bilder

Wikimedia Commons er et prosjekt drevet av Wikimedia Foundation som har som formål å bygge opp en sentral database for å gjøre bilder, videofilmer og lyd tilgjengelig for alle wikimedias prosjekter.

Les også: Creative Commons Search

Filene i databasen er tilgjengelige for blant annet nettleksikonet Wikipedia. Disse filene inkluderer bilder som er tilgjengelig for alle.

Wikiview

Nå er det lansert et verktøy som gjør det mulig å utforske bildene på en spesiell visuell måte. Verktøyet har fått navnet Wikiview og du finner det på wikiview.net. Prosjektet er utviklet av Visual Computing i Berlin.

Wikiview legger rundt 12 millioner Wikimedia Commons-bilder i verktøyet. Du kan starte med å bruke søkefunksjonen og se hva som skjer. Vi har prøvd og det virke litt ustabilt fordi første gangen vi besøkte siden skjedde det ingenting – det virket rett og slett ikke. Vi startet nettsiden på nytt og da virket det plutselig dette verktøyet.

Du kan klikke på enkeltbilde i den visuelle visningen og vi får da opp bildet litt forstørret. Nederst til høyre finner du en verktøykasse hvor du kan justere den visuelle presentasjoner. Her kan du zoome inn på bildene, du kan endre kulen til en rektangel og du kan endre bakgrunnen.

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *