Slik får du VirtualBox i fullskjemmodus

Bruker du VirtualBox er det sannsynlig at du sliter med å få opp de virtuelle maskinene i fullskjermmodus.

Les også: Nyttige tips for VirtualBox

Det å få opp et vindu med en virtuell maskin i fullskjermmodus er kjempeviktig, fordi da kan du bruke den virtuelle maskinen som om den var et reelt operativsystem installert på datamaskinen, altså i stedet for et lite vindu på skjermen.

Guest Additions

Det du må gjøre er å installere tillegget VirtualBox Guest Additions. Dette tillegget må installeres når du kjører den virtuelle maskinen, det vil si du må først kjøre den aktuelle virtuelle maskinen og deretter klikke på Devices-menyen og velge «Insert Guest Additions CD Image…» da skal det dukke opp et vindu med en mulighet til å installere tilleggsprogrammet.

Det er nok en del brukere som har funnet ut av dette, men mange opplever at det skjer ingenting etter dette, det vil si tillegget lar seg ikke installere. Heldigvis finnes et triks…

Her er trikset som fungerer

Hvis ikke installasjonen starter kan du faktisk sjekke i filutforsker i den virtuelle maskinen du kjører og du vil finne VirtualBox Guest Additions her og du kan bare kjøre programmet herfra hvis ikke den andre metoden virker. Det varierer hvor filen ligger, men i Windows 10 og Windows 11 kan den ligge i mappen Denne PCen. Ellers er det bare å bla i mappene eventuelt søke etter den.

Hvis du har kjørt filen må du huske å fjerne filutforskeren fra skjermen, fordi installasjonsvinduet til Guest Additions legger seg av en eller annen grunn i bakgrunnen, altså bak filutforsker.

Hvis ikke det skjer noe hvis du dobbeltklikker på Guest Additions-ikonet må du åpne mappen og kjøre filen VBoxWindowsAdditions.exe.

Det kan hende at du får feilmeldinger (dette avhenger av hvilket operativsystem som er den virtuelle maskinen) under installasjonen – du skal da bare ignorere disse meldingene og fortsette installasjonen likevel. Videre kan det hende at du får meldinger om å installere drivere – du skal si ja til alle driverne. Du må restarte den virtuelle maskinen for at muligheten for fullskjermmodus skal tre i kraft.

Etter dette er det bare å klikke på View og Full-Screen Mode i vinduet til den virtuelle maskinen og du skal da få opp maskinen i fullskjemmodus. Du kan så avslutte fullskjemmodus ved å gå med musepekeren nederst i vinduet til den virtuelle maskinen – da vil det dukke opp en meny med View og Full-Screen Mode for å gå til normal skjermmodus.

Må installeres på alle maskiner

For ordens skyld, tilleggsprogrammet VirtualBox Guest Additions må installeres manuelt på alle virtuelle maskiner.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *