Adobe saksøkes for vanskelige vilkår

Den amerikanske staten saksøker selskapet Adobe for å gjøre det vanskelig for brukere å si opp abonnement. Adobe saksøkes også for å skjule høye gebyrer.

Les også: Følg Dataporten på Facebook!

Vanskelig å si opp

USA mener Adobe har lurt brukerne til å abonnere på Creative Cloud uten å fortelle potensielle kunder om detaljene i medlemskapet. Videre mener staten at Adobe ikke forteller om gebyr kundene må betale dersom de sier opp for tidlig. Dette gebyret kan være såpass mye som flere hundre dollar, heter det i søksmålet.

Les også: Hva er Adobe Creative Cloud?

Adobe blir beskyldt for å gjøre prosessen ved en oppsigelse av et abonnement svært vanskelig. Denne prosessen involverer flere nettsider og sprettoppvinduer. Adobe blir videre beskyldt for å «true» kundene med gebyr dersom de velger å gå videre med prosessen ved å si opp abonnementet. Dermed blir kundene i tvil om de gidder fullføre oppsigelsen,

Adobe har tidligere solgt flaggskip som Photoshop for engangspris, men fra 2012 ble denne modellen endret til et abonnement – kundene betaler en fast pris hver måned eller hvert år. Denne abonnement-modellen er blitt kraftig kritisert for å «tvinge» kundene til å fortsette å abonnere på produktene med vanskelig prosess ved oppsigelse.

Kilde: theverge.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *