Telefonsvindlere herjer igjen
Svindlere kommer i ulike former og de prøver forskjellige midler for å prøve å lure deg. Du kan få en melding via e-post eller på sosiale tjenester. Du kan også bli oppringt av svindlerne.

Variert aktivitet

I 2017 var det ganske stor aktivitet med telefonsvindlere. Det var mange som fikk telefon fra et nummer som starter på tallet 44, for eksempel 442037699431 – svindlerne bruker aldri det samme nummeret, men de starter alltid på 44.

Økt svindelaktivitet i april

I begynnelsen av 2018 har svindlerne vært mindre aktive, men i februar startet de igjen. Denne gangen bruker svindlerne et 40-nummer, for eksempel 40666335. Det kan være en utfordring å gjennomskue et slikt svindelforsøk, fordi de som ringer virker meget seriøse. De prøver gjerne å hjelpe seg med din datamaskin eller de sier at de ønsker å tilby deg en vare eller en tjeneste som skal være til din fordel. Det eneste de er ute etter er å lure deg til å oppgi sensitiv informasjon.

I april 2018 er det igjen ganske mange som er blitt utsatt for dette. Det er roboter som ringer til mange millioner brukere. Det skal være registert flere milliarder oppringninger i april. En del av svindlerne bruker lokale numre slik det er vanskelig å oppdage svindelforsøket. Svindlere har en metode som gjør at det kan virke som de ringer fra et annet nummer enn de egentlig gjør.

Ikke ta telefonen!

Hvis du får en telefon fra noen ukjente som snakker engelsk og som tilbyr deg hjelp eller en tjeneste, bør du legge på røret.

Kilde: NRK

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.