Husk å ta pauser fra PC-en!

Et viktig tiltak for å motvirke stress på hjemmekontoret er å huske å ta korte pauser i løpet av arbeidsdagen. Her får du gode råd og tips!

Les også: Bruk tiden mer effektivt

Kunsten å ta pauser

Metoden bak den såkalte Pomodoro-teknikken er nettopp å ta pauser i løpet av arbeidsdagen. Francesco Cirillo utviklet et system som går ut på å arbeide i 25 minutter og ta pauser på fem minutter etter arbeidsøktene.

Han fant etter hvert ut at denne teknikken fungerte veldig bra for ham. Han erkjente at systemet kan også være nyttig for andre, og markedsføres teknologien gjennom sin bok «The Pomodoro Technique». Teknikken ble stadig mer brukt i profesjonelle team.

Teknikken går i korte trekk ut på at du jobber kun med en enkelt aktivitet om gangen. På morgenen setter du deg ned med et papir og skriver ned punkt for punkt alt som skulle vært gjort. Prioriter så de punktene som er viktigst og haster aller mest den dagen.

Denne metoden kommer altså i stedet for å sitte timesvis foran PC-en. Dette kan jo påvirke kroppen negativt og derfor kan det være på sin plass å tilegne seg andre rutiner enn de man er vant til.

Stretchly

Stretchly er en app som minner deg på å ta pause på regelmessig basis. Appen kjører i bakgrunnen og er tilgjengelig via System Tray, nederst til høyre på oppgavelinjen i Windows. Du finner appen på github.com – klikk på Stretchly v1.51.1 – du finner installasjonsfilen under Releases fra menyen til høyre. Last ned og kjør programfilen (Stretchly.Setup.1.51.1.exe).

Denne appen vil sannsynligvis bli blokkert av Windows Defender. Dette er falsk alarm – det er ganske vanlig at apper som ikke er utviklet av Microsoft blir stoppet. Det er bare å klikke på Mer info-lenken og videre på Kjør likevel.

Du kan velge hvilken bruker du skal installere appen for. Klikk på Neste. Du kan velge hvilken mappe appen skal installeres på. Klikk på Installer og til slutt på Ferdig. Du får nå opp et vindu med ulike språk. Du kan for eksempel klikke på Bokmål og deretter på Start.

Slik bruker du Stretchly

Stretchly er nå installert, men du må høyreklikke på Stretchly-ikonet nederst til høyre i Windows og Innstillinger for å konfigurere programmet. Du kan klikke på Timeplan for å konfigurere pausene. Du kan velge mellom korte pauser (minipauser) og lange pauser.

Minipauser varer kun i noen få sekunder, mens lange pauser varer gjerne i noen minutter eller mer. Du får sprettoppvindur som minner deg på å ta pauser. Det kan være en god ide å bruke denne appen i en periode, for eksempel i en uke eller to med den hensikten å minne deg på gode vaner foran PC-en!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *