Sommersalg på Steam

Utvalget av spill på nettet er enormt, både spill du kjører direkte i nettlesere og spill som installeres og krever registering.

Les også: Gratis spill

Hva er Steam?

Steam er en digital plattform som drives av Valve Corporation. Plattformen brukes til å distribuere spill og relaterte media via internett. Steam betjener både små, uavhengige utviklere og store programvarehus. Det er nå 132 millioner aktivere brukere på Steam-plattformen, ifølge wikipedia.org.

Steam består av en nettside på den ene siden og en app på den andre siden. Nettsiden kan blant annet brukes til å finne frem spill, mens i appen finner du et bibliotek som gir deg en oversikt over spill du har lastet ned og du kan også starte Steam-spill via appen.

Steam-nettsiden

Du finner nettsiden på store.steampowered.com. Her finner du aktuelle og anbefalte spill, pluss menyvalg på venstre siden. Du kan også bla gjennom kategorier og sjangere.

Mange spill er helt gratis, men du må uansett registrere deg
Under kategorier og spesialseksjoner finner du blant annet spill som er helt gratis. Du kan klikke på ett av spillene og videre på Spill spillet for å starte det aktuelle spillet. Du får opp et vindu med to valg. Det ene valger klikker på hvis du har Steam-programmet allerede installert, mens det andre valget klikker du på hvis du ikke har installert Steam-programmet.

Sommersalg!
Akkurat nå er det sommersalg på Steam. Det varer til torsdag 13. juli.

Opprett konto
Du får opp et vindu med en mulighet til å logge deg på din Steam-konto eller du kan opprette en konto. Skal du opprette en konto får du opp et registreringsvindu hvor du legge inn e-postadresse og hjemland. Du får nå tilsendt en e-postmelding som skal brukes til å bekrefte registeringen. Til slutt får du opp et vindu hvor du skal opprette brukernavn og passord for Steam-tjenesten. Klikk på Fullfør registrering for å bekrefte. Nå kan du logge deg på Steam-tjenesten og du er klar til å spille, men før du spiller må du installere Steam-appen.

Når du har valgt et spill får du opp et vindu hvor du skal blant annet velge språk. Klikk på Neste for å laste ned det aktuelle spillet, godta lisensavtalen og spillet installeres. Klikk på Fullfør til slutt.

Steam-appen

Du må ha Steam-appen installert for å kunne spille. Du finner den på steampowered.com. Du kan velge språkversjon, for eksempel norsk. Deretter er det bare å kjøre Steam-appen.

Du bruker Steam-appen til å starte spill du har lastet ned. Du får også en oversikt over dine spill via Steam-appen. Hvis du har lastet ned et spill, men ikke finner spillet via Steam-appen, kan du prøve å starte PC-en på nytt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *