Slik får du bedre søvn

Søvn er kanskje det viktigste vi har for å kunne fungere godt i hverdagen. Sover du dårlig?

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Det finnes en rekke produkter som kan hjelpe deg med å sove bedre. Det gjelder både apper du kan laste ned og diverse fysiske dingser.

Hjelp for å få bedre søvn

  • Windows 10 og Windows 11 har innebygd funksjon som gjør at dataskjermen ikke gir fra seg blått lys om kvelden og dermed øker sannsynligheten for at du kan få bedre søvn. Les mer i vår artikkel.

  • F.lux er programvare som installeres på datamaskinen og som endrer lyset du ser på dataskjermen, et lys som i utgangspunktet kan forhindre eller forsinke nattesøvn. Dataskjermer utstråler blått lys, og dette lyset reduserer utskillelse av melatonin, noe f.lux er laget for å endre på, og dermed forbedre søvnen. Les mer i vår artikkel.

  • Lightbulb er en app som fungerer på lignende måten som F.lux, det vil si den reduserer blått lys fra dataskjermen. Du finner installasjonsfilen på github.com.

  • Sleep Cycle er i utgangspunktet en alarmklokke, men den er mer enn det. Det er en app som overvåker din søvn og den registrerer når du har dyp søvn og når du har lettere søvn. Dette skal appen kunne gjøre basert på dine bevegelser i senga. Denne appen sørger for å vekke deg når du er i en lett søvnfase. For at denne appen skal fungere som den skal må du legger mobilen i senga. Den støtter Android og iOS.

  • Fitbit Alta HR er et aktivitetsarmbånd som blant annet har en funksjon som registrerer hvor lenge og hvor godt du sover. Dette armbåndet har nylig fått en oppdatert programvare som har fått funksjonen «Sleep Stages» – den kan anslå hvor mye tid du tilbringer i de ulike søvnfasene. Funksjonen «Sleep Insights» gir deg råd om hvordan du kan bedre søvnkvaliteten din. Du finner beste pris på Fitbit Alta HR på klarna.com og prisjakt.no. Det ser ut som dette produktet har utgått, men kanskje det er midlertidig.

  • Sleep Therapy Pillow er en pute med innebygde stereohøyttalere som kan kobles til egne dingser fra Sound Oasis, eller hvilken som helst annen lydkilde som musikk eller lydbøker.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *