Lag bildekollasj i ulike former – enkelt og gratis
Du kan bruke gratisprogrammet ShapeX til å lage en bildekollasj i forskjellige former. Du kan velge mellom ulike former som er delt i flere kategorier som dyr, tall, abstrakt, tekst og så videre.

Les også: Programvare-porten

Du velger først bildene du ønsker å ha i kollasjen og velg deretter en form og du får da en forhåndsvisning av bildekollasjen. Du har muligheten til å justere formene på flere forskjellige måter. Du kan blant annet justere størrelsen gjennomsiktighet og bakgrunnseffekter. Til slutt kan du lagre kollasjen som JPEG eller PNG.

Last ned og bruk

Du finner ShapeX på reasyze.com – klikk på ZIP-filen under ShapeX. Pakk opp og kjør installasjonsfilen.

ShapeX er ganske enkelt å bruke, du får opp et programvindu og kan velge «Load Images» eller «Load Example». Du kan velge «Load Example» for å laste inn et eksempel for å se hvordan programmet fungerer. Du kan bla i formene nederst og du har justeringsskalaer til høyre

Bruk egne bilder
Skal du bruke dine egne bilder kan du klikke på «Load Images». Du får da en mulighet til å bla deg frem til dine bilder – hold nede CTRL-tasten og klikk på bildene du ønsker å ha med i kollasjen og klikk på åpne. Du kan senere klikke åpne-ikonet øverst til venstre hvis du ønsker å legge til flere bilder. Så er det bare å justere kollasjen. Til slutt kan du klikke på lagre-ikonet for å lagre bildet – du får da en muligheten til å velge gjennomsiktig bakgrunn og justere oppløsning på kollasjen din. Klikk på ikonet nederst til høyre når du er ferdig og du kan lagre bildet som PNG eller JPG.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *