Scribus er gratis publiseringsverktøy


Scribus er et gratis publiseringsverktøy basert på åpen kildekode.

Les også: Programvare-arkivet

Gratis InDesign-alternativ

Gratisprogrammet Scribus kan sammenlignes med Adobe InDesign. Det kan brukes til å lage bøker, kort, nyhetsbrev, brosjyrer, visittkort og lignende.

Les også: Adobe InDesign

På det første programvinduet du får opp kan du velge dokumentoppsett, det vil si enkelsidig, dobbeltsidig, tredelt eller firedelt. Standardvalget er enkeltsidig. Klikk på Greit for å fortsette.

Du finner riktignok flere valg i det første programvinduet, og du kan foreta dine valg dersom du vet hva du vil ha, men det er greit å velge standardvalget for å testet ut Scribus.

Det er verdt å nevne «Ny fra mal»-fanen. Her finner du maler for for eksempel bøker, brosjyrer, kort, nyhetsbrev, PDF-presentasjoner og visittkort. Du kan for eksempel velge brosjyrer og Brochure 1. Du får da en mulighet til å velge skrifttype. Du får da opp et programvindu og det er bare å sette i gang med å lage et dokument med Scribus.

Omfattende muligheter

Scribus er et publiseringsverktøy med mange muligheter og avanserte funksjoner. Er du ute etter et gratis alternativ til Adobe InDesign bør du absolutt prøve Scribus, men det er viktig å være klar over at Scribus er ikke kompatibelt med InDesign-filtyper (for eksempel .indd).

Last ned

Du finner Scribus på sourceforge.net – du velger scribus-1.4.7-windows-x64.exe hvis du har 64-bit Windows eller scribus-1.4.7-windows.exe hvis du har 32-bit Windows. Scribus støtter ikke bare Windows – du finner Scribus for andre systemer på scribus.net.

Scribus finnes forresten i norsk språk-versjon – du kan velge Norwegian under installasjonen.

Kilde: scribus.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *