Gratis bildeprogram med mange funksjoner

Pixia er et program for redigering av digitale bilder – det er helt gratis og har mange funksjoner og effekter – brukervennlig er det også.

Les også: De beste fotoappene

Det finnes ganske mange gratis programmer som kan brukes til å redigere bilder, men dette er et godt alternativ med mange funksjoner.

Pixia

Du finner Pixia på ne.jp og det er en engelsk versjon av et japansk bildeprogram. Dette programmet er ganske bra for å være helt gratis – det har mange avanserte funksjoner og er også ganske brukervennlig.

Menylinjen

Du finner forskjellige funksjoner via en meny øverst:

 • File
  Her kan du åpne bilder fra din datamaskin og lagre bildene når du har redigert dem. Pixia støtter også overføring av bilder fra kamera eller skanner. Her finner du også innstillinger.

 • Edit
  Du kan angre, kopiere, klipp ut eller slette bilder.

 • Selection
  Her kan du velge en del av et bilde.

 • Paint
  Her finner du blant annet fyll og tone filter. Du kan snu et bilde opp ned, bruke forstørrelsesglass eller en tekstfunksjon.

 • Image
  Denne menyen er kanskje den mest populære. Her kan du justere farge, kontrast, hvitbalanse, tonebalanse, digital toning og her kan du også sette sammen lag.

 • Layer
  Her kan du justere lag. Opprette lag, slette lag, sette sammen ulike lag og endre størrelsen på lag.

 • View
  Denne menyen er ganske nyttig. Du kan bestemme hvilke verktøyvinduer som er synlige i grensesnittet.

 • Window
  Her kan du justere størrelsen på vinduet.

 • Help
  Her skal du få tilgang til hjelpefunksjonen i Pixia, men den fungerer ikke når vi prøver.

Verktøylinjen

Verktøylinjen ligger like under menylinjen i form av små ikoner. Her kan du blant annet legge inn tekst, justere farger og sist men ikke minst velge et filter for et bilde. Hvis du åpner filter-vinduet kan du velge et filter og klikke på Execute-knappen for å aktivere det aktuelle filteret. Klikk på Undo-knappen for å angre.

Verktøymeny

Dette er en menylinje til venstre i prrogramvinduet. Her kan du blant annet penn som kan brukes til å tegne på et bilde. Du finner et beskjæringsverktøy i forskjellige varianter og her er også et fyll-verktøy.

Last ned

Du finner Pixia på ne.jp. Programmet skal i utgangspunktet støtte Windows 7, Windows 8 og Windows 10, men vi fikk problemer med installasjon på Windows 7. Konklusjonen er at Pixia ikke støtter Windows 7. På Windows 10 derimot kunne vi installere programmet uten problemer.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *