Discovery blir større, men også dårligere

Vi har tidligere kritisert Discovery for sendingene fra sommer OL.

Les også: Discovery kritiseres

Den dårlige trenden stopper ikke her, dessverre. Discovery driver nå massiv utvikling av sine tjenester ved blant annet å kjøpe rettigheter til arrangementer og ansette flere folk fra konkurrentene. TV-tilbudet blir ikke bedre av den grunn, snarere tvært imot.

Dårligere tilbud

Discovery eier to Eurosport-kanaler. Oppkjøpet skjedde i 2014. Det er tydelig at prioriteringene har endret seg etter oppkjøpet. Noen idretter får bedre dekning enn andre, for eksempel prioteres gjerne motosport, vektløfting, sykling og golf, på bekosning av blant annet snooker.

Eurosport har riktignok god dekning for snooker når det spilles turneringer, men kanalene velger merkelig prioritering for repriser. Et godt eksempel er finalen i Northern Ireland Open i snooker som ble spilt søndag 17. oktober 2021. Finalen var kjempespennende, men vi hadde ikke anledning til å se den direkte. Vi gledet oss til å se reprisen av finalen i løpet av den følgende uken, men Eurosport velger utrolig nok å vise repriser fra den første (!) innledende runden og ikke fra finalen!!

Det samme skjedde i desember 2021. Da ble det spillt World Grand Prix i snooker. Finalen ble spillt søndag. På mandagen etter velger Eurosport å vise fra den første runden, igjen, og ikke fra finalen.

Les også: Test av Eurosport Player

For ordens skyld, vi snakker selvfølgelig om lineær TV. Med Eurosport Player kunne vi sluppet en del av disse problemene, men den løsningen er ikke gratis. Dessuten har vi tidligere testet Eurosport Player og det frister ikke å betale for en tjeneste som er overraskende lite profesjonell – den gir ikke valuta for pengene.

Konklusjon

Discovery tilbyr et utrolig stort utvalg av reality-programmer, og er sikkert et eldorado for seere som liker slikt innhold. Men, sport, kan Discovery ikke. Organisering av repriser fra direktesendinger er utrolig klønete.

Hva mener du?

Er du uenig? Enig? Legg gjerne en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

You may also like...

2 Responses

  1. Hans Marigård sier:

    Leter etter snookersendinger, men finner desverre ingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *