Denne Windows-funksjonen gir deg «mer» lagringsplass
Windows 10 har en funksjon som mange sikkert ikke er klar over – den kalles for «Files On-Demand» eller «Filer ved behov» som funksjonen heter på norsk, men de fleste må aktivere funksjonen.

Les også: Tilrettelegg Windows 10 slik du vil ha den

Noen er så heldige at de får denne funksjonen aktivert automatisk, mens andre må aktivere manuelt eller eventuelt laste ned og installere OneDrive-appen på nytt.

Hva er egentlig «Filer ved behov»?

Dette er en beholder som viser snarveier til alle filene du har plasser i din OneDrive-konto. Dette vises i filutforsker i Windows 10. Denne funksjonen gjør at du får tilgang til alle filene dine i nettskyen uten at du trenger å laste ned filene og dermed bruke opp lagringsplass.

Slik aktiverer du funksjonen

Kjør OneDrive-appen og logg deg på din OneDrive-konto. Høyreklikk på OneDrive-ikonet på oppgavelinjen nederst i Windows og velg Innstillinger fra menyen.

Du vil da få opp et nytt vindu med Innstillinger. Det kan hende at du får opp introduksjon til Filer etter forespørsel-funksjonen – da er du en av de heldige, fordi da er det bare å aktivere tjenesten. Hvis ikke du får opp introduksjons-vinduet, må du klikke på Innstillinger-fanen. Her skal du se «Filer ved behov» og du kan sette en hake ved «Spar plass og last ned filer når du bruker dem». Klikk på OK for å bekrefte valget.

Hvis ikke du ser valget om å aktivere tjenesten kan du prøve å laste ned og installere ny versjon av OneDrive via Store-appen i Windows 10 eller du kan laste ned appen fra onedrive.live.com. Hvis du fortsatt ikke ser den nye funksjonen kan du prøve å starte datamaskinen på nytt.

Kilde: pcworld.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.