Spennende nyhet i Windows 10 – slik aktiverer du den

En av funksjonene i Windows 10 Fall Creators Update er såkalt OneDrive Files On-Demand eller «Filer etter forespørsel» som funksjonen heter på norsk. Hvordan aktiverer du egentlig denne funksjonen. Vi forteller deg hvordan.

Les også: Windows 10 Fall Creators Update lansert
Les også: Spennende nyheter i Windows 10

Noen er så heldige at de får denne funksjonen aktivert automatisk, mens andre må aktivere manuelt eller eventuelt laste ned og installere OneDrive-appen på nytt.

Hva er egentlig «Filer etter forespørsel»?
Dette er en beholder som viser snarveier til alle filene du har plasser i din OneDrive-konto. Dette vises i filutforsker i Windows 10. Denne funksjonen gjør at du får tilgang til alle filene dine i nettskyen uten at du trenger å laste ned filene og dermed bruke opp lagringsplass.

Du må ha siste versjon av Windows 10

Spørsmålet er om du har fått «Filer etter forespørsel» aktivert automatisk. Hvis ikke, må du installere det og aktivere det manuelt. For det første, du må ha installert Windows 10 Fall Creators Update. Dette kan du eventuelt oppdatere via microsoft.com – klikk på Oppdater nå-knappen.

Slik aktiverer du funksjonen

Logg deg på din OneDrive-konto. Klikk på OneDrive-ikonet på oppgavelinjen nederst i Windows. Høyreklikk på OneDrive-ikonet og velg Innstillinger fra menyen.

Du vil da få opp et nytt vindu med Innstillinger. Det kan hende at du får opp introduksjon til Filer etter forespørsel-funksjonen – da er du en av de heldige, fordi da er det bare å aktivere tjenesten. Hvis ikke du får opp introduksjons-vinduet, må du klikke på Innstillinger-fanen. Her skal du se «Filer etter forespørsel» og du kan sette en hake ved «Spar plass og last ned filer når du bruker dem». Klikk på OK for å bekrefte valget.

Hvis ikke du ser valget om å aktivere tjenesten kan du prøve å laste ned og installere ny versjon av OneDrive via Store-appen i Windows 10 eller du kan laste ned appen fra onedrive.live.com. Hvis du fortsatt ikke ser den nye funksjonen kan du prøve å starte datamaskinen på nytt.

Kilde: pcworld.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.