Gå på gatevisning i museer!

Det kommer kanskje som en overraskelse for mange at det er ganske mange museer og gallerier som kan besøkes via internett.

Les også: Historiske bilder

«Gatevisning»

google.com kan du se «gatevisning» av tusenvis av museer og gallerier. Denne nettsiden har dessverre ikke en oversikt over byer eller land, men du kan bruke søkefunksjonen. Paris får 15 treff, London får 9 og New York får 9 treff. Denne nettsiden har en oversikt over 3000 museer og gallerier.

Du finner flere gatevisninger på artsandculture.google.com og google.com/search/streetview.

Louvre

louvre.fr/en får du tilgang til det Louvre har å by på. Selected Works har en liste over en rekke høydepunkter. På Curatorial Departments kan du se ulike deler av Louvre. Du finner søkefunksjonen på louvre.fr.

Louvre er dessverre ikke blitt modernisert i særlig grad – et tydelig eksempel på det er at en del av innholdet vises via Adobe Flash som er utgående teknologi. Du får beskjed i nettleseren om å laste ned og installere eller oppdatere Adobe Flash – dette til tross for at du allerede har installert oppdatert Adobe Flash. Du må altså installere Adobe Flash en gang til for å kunne se innholdet.

Vatican Museum

Du finner Vatikanmuseet på museivaticani.va og dette er en stor kunstsamling. Dette museet er mer moderne enn Louvre og det bruker 3D-teknologi for vandringen i museet. Du kan for eksempel vandre inn i det sixtinske kapell og klikke på virtual tour for en visning.

British Museum

Du finner dette ikoniske museum på britishmuseum.org. Du finner samlinger på research.britishmuseum.org. Du kan dra på en virtuell tur via britishmuseum.withgoogle.com – du kan klikke på punktene for å få mer informasjon om de aktuelle tingen og du kan bruke piltastene til å bevege deg på ulike steder tidsmessig.

National History Museum

National History Museum er i London. Du finner gatevisning på google.com.

Smithsonian

Smithsonian er USAs nasjonalmuseum. Du kan besøke Smithsonian via gatevisning på google.com

Guggenheim

Du finner Guggenheim på guggenheim.org. Her er det først og fremst moderne kunst. På google.com får du «gatevisning» av Guggenheim.

Vincent van Gogh

Van Gogh Museet i Amsterdam har digitalisert det meste av samling til Vincent van Gogh og du finner den på vangoghmuseum.nl/en. Det dreier seg om rundt 1000 malerier og tegninger. På google.com kan du se nærmere på galleriet.

Rijksmuseum

Dette er et galleri i Amsterdam som viser verk av blant annet Vermeer og Rembrandt. På google.com får du «gatevisning» fra galleriet.

Musée d’Orsay

Dette er et galleri i Paris med verk av blant annet Monet, Cézanne og Gauguin. Du kan se nærmere på det på google.com.

National Gallery of Art

Dette er et galleri i Washington, USA. På nettsiden artsandculture.google.com finner du to utstillinger, den ene er American fashion fra 1740 til 1895. Den andre er en samling av verk av Johannes Vermeer.

Taj Mahal

Taj Mahal er et såkalt mausoleum (en bygning hvor avdøde mennesker er stedt til hvile) i byen Agra som ligger i nord-India. Du finner gatevisningen på google.com.

Stonehenge

Stonehenge er et forhistorisk monument i England. Du kan nå gå på gatevisning på google.com.

White House

Dra på gatevisning i det hvite hus i Washington på google.com.

Pyramidene

Du kan gå på gatevisning rundt pyramidene i Egypt på google.com.

Versailles

Du kan se slottet i Versailles i gatevisning på google.com.

Operaen i Sydney

Ta en tur rundt Operaen i Sydney med gatevisning på google.com.

Machu Picchu

Prøv gatevisning til Machu Picchu på google.com.

Venezia

Dra på gatevisning i Venezia.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.