MUBI har filmklassikerne!

MUBI har et imponerende filmutvalg som faktisk slår Netflix og andre populære filmtjenester på antall filmer. Dette er et fantastisk tilbud for filmelskere og som ikke mange vet om!

Les også: Filmstrømmetjenester

MUBI

Du finner MUBI på mubi.com. Den koster 99 NOK per måned. Du får en gratis prøvetid på 7 dager, men du må uansett registrere deg med et kredittkort. MUBI har i utgangspunktet en ganske rotete nettside, men den er slik på grunn av det unike konseptet.

Les også: Facebook-gruppe for filmentusiaster

Annerledes konsept

MUBI har en imponerende liste over filmklassikere – her er det filmer som ikke finnes på filmtjenester som Netflix – her er både prisbelønte filmer og nyere filmer. Dette er en tjeneste filmnerdene elsker.

Konseptet er at MUBI tilbyr visning av filmer i 30 dager, det vil si når MUBI legger ut en bestemt film for visning har du 30 dager på deg for å se denne bestemte filmen. Klikk på menyknappen øverst til høyre på mubi.com for å se menyvalgene. Disse filmene ligger under Viser nå (now showing)-menyen og hvis du blar nedover nettsiden ser du plakater til de aktuelle filmene.

Viser nå-valget viser altså en oversikt over filmer som er tilgjengelige akkurat nå. Feed-menyen er en presentasjon av filmer som er tilgjengelige denne strømmetjenesten. Notebook-menyen er en nyhetsside om film.

Det kan også nevnes at antall filmer som til enhver tid er tilgjengelig på MUBI er mye større enn 30. Du finner en oversikt over filmene på mubi.com, men en av ulempene med MUBI er at listen over tilgjengelige filmer er dårlig organsiert – det er bare å skolle ned på siden for å se en oversikt over alle filmene – dessuten er det en pil til høyre på enkelte miniatyrbilder hvor du kan skrolle horisontalt. Husk også at listen endre hver dag.

Topp 1000 på MUBI

Dette er noen av filmene på MUBI. Denne listen er laget av MUBI-brukere:

  1. The Godfather (1972)
  2. Portrait of a Lady on Fire (2019)
  3. 2001: A Space Odyssey (1968)
  4. Seven Samurai (1954)
  5. Stalker (1979)
  6. The Cleaners and I (2000)
  7. Where is the friend’s home (1987)
  8. In the Mood for Love (2000)
  9. The 400 Blows (1959)
  10. The Godfather II (1974)

Du finner hele listen på mubi.com.

Filmklubb på nettet

MUBI er ganske annerledes enn andre filmtjenester. «Utvalget» av filmer er definitivt bedre enn på Netflix, men problemet er at det er MUBI som velger hvilke filmer som er tilgjengelige for visning i løpet av 30 dager. Det dukker opp nye filmer hver dag.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.