Microsoft klarer ikke å lage god nettleser
Microsoft fikk mye pepper for Internet Explorer og brukte anledningen i Windows 10 til å prøve noe helt nytt, men har fortsatt problemer med å lage en nettleser som fungerer godt nok.

Les også: Nettlesertest

Lykkes ikke med Edge

Microsoft Edge er et godt forsøk og den fikk overraskende gode resultater i våre hurtighetstester, men det er det eneste som er godt nok. Denne nettleseren har ikke klart å etablere seg i konkurranse med de andre nettleserne, blant annet på grunn av mangel på utvidelser og at nettleseren ikke er kompatibel nok.

Ny nettlesermotor

Nå går det rykter om at Microsoft vurderer å droppe egen nettlesermotor til fordel for Chromium. En nettleser med kodenavnet Anaheim skal erstatte Edge i Windows 10, ifølge nettstedet windowscentral.com. Dette er helt klart en nedtur for Microsoft som ikke lykkes med egen nettlesernmotor.

EdgeHTML er navnet på motoren til Edge-nettleseren i Windows 10. Snart skal EdgeHTML sannsynligvis erstattes med Chromium – en nettlesermotor som utviklet av Google og som brukes av Chrome, Opera og Vivaldi. Det er fortsatt uklart om Microsoft skal fortsette med Edge-navnet eller om de skal lage en helt ny nettleser.

Kilder: windowscentral.com, theverge.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.